Pirelli: "Schumacher a criticat pneurile pentru că este frustrat"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 02.05.2012
Pirelli consideră că criticile lui Michael Schumacher la adresa pneurilor au drept cauză frustrarea de a nu reuşi să obţină rezultate bune în acest sezon.

La finalul cursei din Bahrain, Michael Schumacher a criticat în termeni duri pneurile dezvoltate de Pirelli pentru acest sezon, considerând că piloţii nu au posibilitatea de a-şi demonstra adevărata valoare din cauza faptului că trebuie să evite o degradare accelerată a cauciucurilor.

Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, insista însă că producătorul italian a realizat pneurilor după cerinţele formulate de echipe anul trecut.

"Construim pneurile în modul în care ni se cere. FIA, Bernie Ecclestone şi până şi echipele le-au vrut în acest fel. La vremea respectivă, purtătorul de cuvânt al echipelor a fost Ross Brawn, şeful de echipă al lui Schumacher. Până acum au fost patru câştigători diferiţi în patru curse, ceea ce demonstrează că am făcut ceva bine. Ca fan aş fi entuziasmat", a declarat britanicul.

Întrebat care ar putea fi cauzele reacţiilor negative ale lui Schumacher cu privire la pneurile Pirelli, Hembery a evidenţiat că germanul nu a reuşit încă să obţină un rezultat pozitiv în acest sezon, mai ales că Mercedes a avut mari probleme cu gestionarea pneurilor în primele două Mari Premii ale sezonului.

"Cei patru câştigători din acest an nu au câştigat datorită norocului.

Au fost cei mai buni piloţi în cursele respective şi toţi au fost mai rapizi decât coechipierii lor. Pot să înţeleg că Schumacher a fost frustrat la ultima cursă. Printre cei patru câştigători de până acum au fost doi germani, iar apoi îl avem pe Kimi Raikkonen, care la a patra cursă de la revenire a fost pe podium. Adevăraţii piloţi sunt câştigători şi nu sunt mulţumiţi decât dacă câştigă", a mai precizat britanicul.

Via | Motorsport

Comentarii (9)

  • Penibili
    Ca sa distraga atentia de la mizeriile de cauciucuri pe care le-au facut (la cererea lui ecclestone sau nu ma intereseaza mai putin) lanseaza un atac d-asta ieftin care sa inflameze spiritele. Sa-mi arate si mie pilotul sau echipa aia care e multumita de minunatele lor pneuri cu care nu poti face nici macar DOUA tururi rapide in calificari (absolut toate echipele care ajung in Q3 fac o tura rapida, pun alt set si fac inca o tura rapida).
    21 3
  • Bring back Bridgestone!!!pisamas pe cauciucurile voastre facute din plastelina.
    17 4
  • Si asta nu-i nimic!
    Din cauza rahaturilr lor de pneuri a determinat pe anumiti piloti din Q3 sa nu mai faca nici un tur de pista, ca sa-si mentina cauciucurile in forma mai buna! Iar pe langa asta dupa fiecare cursa sau calificare trebuiesc asa de mult maturate circuitele...Niste rahati!
    14 1
  • hahaha
    Pe vremea cand Schumacher castiga cu Bridgestone, astia de la Pirelli faceau pneuri pentru bicicleta :))
    18 1
  • cady_design
    Dar astia de la pirelli cred ca vorbesc cu Gigi Becali, ce puii mei ne cred prostii cu vrajelile lor de doi bani. Se sa apuce de prezervative daca de pneuri nu sunt in stare...go Shumi ..rupele fashu! :))
    8 1
  • statedan
    Pana la urma Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, este italian sau britanic? La primul citat spuneti ca este italian si la al doilea britanic.

    Cat despre pneuri...cele mai proaste de pana acum.
    5 1
  • Pirelli...
    Hai sa fim seriosi. Frustrati or fi toti pilotii si membrii echipelor care se plang de calitatea pneurilor. Nu sunt deloc cei de la Pirelli de nivelul Formulei 1. Mai bine sa revina Bridgestone.
    6 1
  • Simona
    Pirelli SUNT VARZA !!!
    cred ca n-ar avea succes nici ca producatori de garnituri pentru instalatiile sanitare !
    oare cum or fi ajuns in F1 ?!
    1 1
  • Pai asta e culmea!!
    Daca nici Schumi nu cunoaste o guma buna...atunci e jale!!Astia de la Pirelli sunt varza si vin sa tina prelegeri cum ca Schumacher e varza,nu stie domne sa conduca,e frustrat!!
    P.S. Da Kimi cand a picat 12 locuri in 2 ture,de pe 2 pe 13-14, o fi fost frustrat dom Hembery??!!
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru