Pirelli va introduce pneuri hard mai rezistente începând de la Barcelona

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 03.05.2011
Pirelli a dezvăluit că va introduce pneuri hard cu o durată de viaţă cu trei tururi mai mare începând de la Marele Premiu al Spaniei.

Producătorul italian Pirelli a luat decizia de a înlocui actualele pneuri hard cu o versiune îmbunătăţită, care să asigure o durată de viaţă cu două-trei tururi mai mare şi o degradare mai lentă.

Noile pneuri le vor înlocui pe cele hard actuale începând de la Marele Premiu al Spaniei, după ce vor fi evaluate de echipe pe parcursul sesiunilor de antrenamente libere de vineri de la Istanbul.

"În esenţă, este un cauciuc de înlocuire pentru actualul pneu hard pentru a oferi o durată de viaţă suplimentară de două până la trei tururi şi o degradare mai mică, dar echipele nu l-au testat aşa cum am fi vrut noi. Vom testa ceva familiar cu acest pneu în Turcia, dacă nu va ploua vineri. Dacă totul decurge bine vineri în Turcia şi suntem mulţumiţi de rezultate, vom discuta cu FIA şi îl vom introduce începând de la Barcelona ca înlocuitor pentru pneul hard", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport, într-un interviu acordat publicaţiei irlandeze ManipeF1.

Întrucât se află la primul sezon în Formula 1 după o pauză de 20 de ani, Pirelli a oferit echipelor pneuri experimentale pentru a fi evaluate în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marilor Premii din Australia şi China, însă tradiţia va fi întreruptă după Marele Premiu al Turciei din acest weekend.

"Am oferit pneuri suplimentare la început pentru că am simţit că oamenii au nevoie de mai mulţi kilometri cu pneurile pentru a-i ajuta să le înţeleagă, dar asta nu se va mai întâmpla în viitor.

Nu văd să se întâmple asta la Barcelona, Monte Carlo sau în Canada", a adăugat el.

Via | ManipeF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru