Poziţia pole position-ului, mutată de pe stânga pe dreapta

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 09.04.2011
La solicitarea piloţilor, poziţia pentru pole position a circuitului de la Sepang a fost mutată de pe partea stângă pe partea dreaptă.

În mod tradiţional, pilotul care a obţinut pole position-ul în Marele Premiu al Malaeziei a luat startul de pe partea stângă a circuitului, pentru a avea o traiectorie mai bună spre primul viraj de dreapta comparativ cu pilotul care a plecat de pe locul doi.

Cu toate acestea, numeroasele materiale care se desprind de pe pneurile Pirelli utilizate în acest sezon au tendinţa de a se depune pe partea stângă a liniei de start-sosire, întrucât piloţii trec treptat de pe partea dreaptă a circutului pe partea stângă în timpul stinturilor.

Astfel, piloţii au considerat că cel care va pleca din pole position va fi dezavantajat în această situaţie, motiv pentru care au solicitat FIA ca poziţia pole positionului să fie mutată pe partea dreaptă. Cererea a fost trimisă de piloţi înainte de prima sesiune de antrenamente libere de vineri şi a fost aprobată de Charlie Whiting, directorul de curse al FIA.

Astfel, Sebastian Vettel va pleca din pole position de pe partea dreaptă a circuitului, în timp ce Lewis Hamilton va ocupa poziţia alocată locului doi de pe partea stângă.

Via | Autosport

Comentarii (7)

  • Intrebare
    Lasand la o parte materialele desprinse din pneuri, care este pana la urma partea mai murdara a pistei? Normal mai multa murdarie ar trebui sa fie tot pe partea dreapta... Iar daca nu ploua partea stanga va fi mai gumata decat partea dreapta. Atunci vor fi clar avantajate pozitiile 2,4,6. Lewis va forta sa intr primul in viraj, sunt convins.
    5 7
  • startul o sa fie interesant, mai ales cu putin ploaie...imi place
    5 1
  • Totusi gandidune putin ultimele 2 curse de la Sepang au avut un strat foarte spectaculos in care cel plecat din pole-position a pierdut prima pozitie. Asa ca maine ne putem astepta la un start frumos. Cred ca nici Mark nu va sta si va forta pt ca totusi Vettel a plecat de pe 3 in 2010 si a rezolvat practic cursa de la start. Nici Button nu ar trebuie sa nu spere le prima pozitie dupa startul, daca ne aducem aminte startul lui Rosberg din 2009. Totusi sunt multe posibilitati in privinta celora care vor iesi primi dupa primul viraj
    2 0
  • Pole-position
    Cei de la FIA s`au saturat si ei de Red Bull, se pare ca vor sa ii dezavantajeje si cu startul.
    0 6
  • "House"
    Tu ai citit stirea inainte sa postezi?
    2 0
  • salut unde pot uita la cursa online? ajutati-ma
    0 0
  • Anti_McLaren_Mircea_1984
    Fanii si aberatiile lor
    @Mclaren_Mircea_1984 - Daca erai destept.. taceai si ajungeai departe. Uita-te la curse cat vrei, de priceput ceva nu vei pricepe niciodata. Iar de invatat nici atat.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru