Presă: Acţionarii Mercedes vor decide dacă germanii rămân în Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.05.2012
Acţionarii Mercedes vor supune la vot dacă constructorul german va părăsi complet Formula 1 la sfârşitul sezonului 2012, potrivit presei franceze.

Refuzul lui Bernie Ecclestone de a acorda bonusuri financiare celor de la Mercedes în schimbul semnării noului Acord Concorde ar putea determina constructorul german să se retragă complet din Formula 1.

După ce presa britanică a relatat că Mercedes a solicitat un studiu pentru a afla costurile necesare pentru o eventuală retragere, publicaţia Auto Plus susţine că acţionarii constructorului german vor vota în perioada următoare dacă doresc să se retragă complet din Formula 1.

"Acţionarii Mercedes vor vota dacă să oprească programul pentru Formula 1 la sfârşitul sezonului 2012, ceea ce ar înseamnă că Mercedes nu va semna înţelegerile oferite de Bernie Ecclestone", a declarat o sursă pentru publicaţia Auto Plus.

Potrivit sursei citate, votul va viza atât retragerea echipei Mercedes din Formula 1, cât şi retragerea ca furnizor de motoare.

În prezent, Mercedes este furnizorul de motoare al echipelor McLaren şi Force India, iar echipa de la Woking ar fi cea mai afectată de o asemenea decizie.

O retragere a germanilor ar echivala cu prezenţa în Formula 1 a numai doi constructori de calibru, însă este puţin probabil ca Ferrari sau Renault să ofere motoare pentru echipa britanică.

Între timp, Mercedes a refuzat să comenteze speculaţiile cu priovire la o potenţială retragere din Formula 1. "Suntem în discuţii cu deţinătorul drepturilor comerciale şi dorim să vă solicităm înţelegerea pentru faptul că în acest moment nu comentăm despre aceste discuţii", a declarat un purtător de cuvânt al Mercedes pentru SkySports.

Via | Auto Plus | SkySports

Comentarii (2)

  • Ferarri
    Mosu e nebun
    fara suparare si nu l-as vrea pe schumi afara din f1 nici la anul, dar ar fi bine sa ii stea cineva in cale la mos ca e nebun; se insoara la 82 de ani in loc sa isi plimbe nepotii prin parc; hups nu ii are ... are fata de 25 si daca aia face copii cand a facut si el nu o sa ii mai vada; bai e un joc de management si pe f1manager.ro si e meserias da premiile sunt mai mici
    8 2
  • Bogdan
    Mesaj
    El poate sa faca ce vrea. Ptr ca si permite.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru