Presă: Ferrari i-a făcut o ofertă lui Raikkonen pentru 2014!

de Daniel Popescu
Miercuri, 31.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari i-a făcut o ofertă concretă lui Kimi Raikkonen pentru sezonul 2014, mai mare decât cea propusă de Red Bull, potrivit presei germane.

Esential 15 milioane de dolari este salariul anual pe care Ferrari i l-a propus lui Raikkonen
Fernando Alonso a ţinut capul de afiş după Marele Premiu al Ungariei ca urmare a apariţiei speculaţiilor cu privire la oferta pe care ar fi primit-o din partea celor de la Red Bull Racing pentru sezonul următor, însă Kimi Raikkonen este pe punctul de a reveni în centrul atenţiei.

Considerat principalul favorit să-l înlocuiască pe Mark Webber la Red Bull Racing, actualul pilot al echipei Lotus a primit o ofertă supriză şi din partea Scuderiei Ferrari.

Informaţia a fost dezvăluit de publicaţia germană Bild, care susţine că oferta a fost înaintată cu o zi înainte de primele antrenamente de la Hungaroring şi că este mai generoasă decât cea făcută de Red Bull: 15 milioane de dolari pe an, bonusuri de performanţă şi venituri din partea sponsorilor.

În cazul în care oferta este reală, Ferrari încearcă practic să se asigure că va avea în echipă cel puţin un pilot de top în cazul în care Alonso alege să plece la Red Bull, chiar dacă contractul spaniolului expiră la sfârşitul sezonului 2016.

Felipe Massa va fi liber de contract la sfârşitul acestui an, însă este greu de crezut că Ferrari ar accepta o linie de piloţi formată din Alonso şi Raikkonen, fiind cunoscut faptul că Scuderia a lucrat aproape permanent cu un pilot considerat numărul 1 şi un pilot numărul 2.

Raikkonen a mai concurat pentru Ferrari în perioada 2007-2009 şi a câştigat un titlu mondial chiar în sezonul de debut în culorile Scuderiei, însă a renunţat la ultimul an de contract după ce echipa l-a recrutat pe Alonso.

Via Bild

Comentarii (17)

  • Ar fi cel mai mare prost sa se intoarca la aia care l-au indepartat pt alonso!! Sper sa nu faca prostia asta! Mai bine Lotus chiar daca nu se ridica la nivelul masinii Ferrari.
    16 14
  • O fi adevarat ? O fi doar zvon ?
    Stirea cu Alonso la RBR e doar o speculatie bazata pe niste poze si atat. Asta cu oferta Ferrari pentru Kimi e destul de ciudata.
    Kimi a fost indepartat de la Ferrari dintr-un motiv bine stiut. La fel cum pentru acelasi motiv a plecat si de la McLaren un an mai tarziu. Si-a rezolvat intre timp Kimi problema ? Poate da, poate nu.
    Fiind insa atat de dorit de echipe bune din F1 inclin sa cred ca .... da.
    Pacat ca i-a venit mintea la cap dupa ce a pierdut doi ani. Doi ani in care putea sa concureze si eventual sa castige un nou titlu. Pacat!
    11 6
  • o informatie interesanta, la care sunt sigur ca foarte multa lume nu se astepta daca ne gandim la relatia dintre kimi si ferrari din anii trecuti, se pare ca di montezemolo a trecut peste orgoliul propriu, acum sa vedem daca si kimi va trece, dar in primul rand asteptam sa vedem daca este un simplu zvon al presei sau este ceva concret
    5 3
  • andrey_1293
    Din ce stiam eu (s-ar putea sa stiu gresit :)) ), Raikkonen nu a fost indepartat de la Ferrari, el a decis sa incerce WRC (nu sunt insa 100% sigur). Oricum in momentul asta, are destule variante din care sa aleaga: daca Lotus termina sus acest campionat (loc 2 la constructori) si Kimi termina tot pe doi dar aproape de Vettel, eu zic ca va ramane pentru ca exista perspectiva anului viitor. Poate sa mearga la Red Bull si sa incerce sa se impuna (ceea ce pentru el nu cred ca va fi greu) dar echipa ii va taia elanul sau poate sa mearga la Ferrari unde la fel poate sa se impuna dar Alonso sa fie nemultumit ca e unu la fel de bun sau chiar mai bun in echipa lui. Ramane de vazut ce va face dar in momentul asta mi se pare multa agitatie cu zvonurile astea. Cel cu Alonso la Red Bull nu mi se pare adevarat, cred ca mai degraba este vorba despre Carlos Sainz Jr si viitorul lui cu Red Bull. Alonso nu are cel mai bun monopost dar scoate totul din el, are salariu mare, un coechipier care nu ii sta in cale si o echipa construita in jurul lui. De ce ar strica asta? Daca se duce la Red Bull, Vettel este deja in centrul atentiei acolo iar Alonso iar va fi nemultumit ca in 2007 la McLaren (dupa parerea mea a fost greseala carierei lui sa lase Renault cat era in forma echipa)
    10 6
  • O linie de piloti Alonso + Kimi la Ferarri ar fi un fel de utopie pentru fanii Ferrari,
    eu m-as bucura foarte mult,
    Kimi este unul dintre pilotii top 4, poate Ferrari vrea de data aceasta sa concentreze pe performata over all si nu numai pe umarul unui singur pilot de top

    oricum, felul in care a fost dat "la o parte" la sf sezonului 2009 (desi eu consider ca a facut o treaba buna, mai ales in sezoanele 2007-2008) face aceasta varianta putin credibila

    dar ... poate s-a intamplat ce am intuit in comentul de la stirea
    http://www.automarket.ro/formula1/pres-red-bull-negociaz-cu-alonso-pentru-sezonul-2014-52185.html

    asa cum a zis Alonso, August este sezonul barfelor, pana nu este ceva official ne putem doar invarti in jurul teoriilor ...
    8 1
  • is curios ce urmeaza ...
    Massa negociaza cu RedBull? :))))

    sau Button ia locul 2 de la RBR, Massa merge la McLaren, Kimi merge la Ferrari, Rosberg la Lotus si Alonso la Mercedes ... si toata lumea se va interesa cine va lua locul 2 la Ferrari ...

    atatea teorii si posibilitati exista ... putem filozofa zile intregi ...
    14 2
  • Daca stai si te gandesti Kimi nu a spus nimic rau despre Ferrari niciodata. Din contra, a mentionat ca mai are prieteni in cadrul echipei chiar daca lucrurile nu au mers conform asteptarilor. Dar nu a criticat public si direct echipa (cel putin eu nu stiu). Si pana la urma a incasat bani frumosi de acolo.

    Kimi e ultimul pilot campion cu Ferrari, e cel care a adus surprinzatoarea victorie de la Spa din 2009 cand Brown domina competitia. Un pilot cu o constanta de invidiat in ultimii ani de F1 chiar daca a fost ajutat si de materialul avut la dispozitie.

    In plus la Ferrari tocmai a fost confirmat un fost inginer Lotus, care poate intari acest zvon legat de Raikkonen iar Alonso intrebat fiind ce isi doreste de ziua sa a raspuns o masina RBR :).

    Interesnat cum un simplu pion (Webber) genereaza atata furtuna, speculatii si miscari.
    15 3
  • In momentul de fata monopostul Lotus este peste Ferrari. Raikkonen ar fi inteligent daca ar ramane la Lotus.
    2 3
  • cititi articolul de mai jos, merita!

    http://f1bias.com/2012/04/05/truth-about-kimi-ferrari-santander-2008/
    12 1
  • Sebi 4 Fc
    Deci sa inteleg ca KIMI e cel mai dorit pilot la ora actuala in F1 :)))) Santander si Vitelu is rotile din spate de la caruta:))))))),mai trebuie sa zicia si aia de la Mercedez si McLaren ca au facut oferta si e tabloul complet :))
    Go KIMI rupele ******** CENZURAT **** la Lozariiii :)))
    7 7
  • Alonso n-a spus ca-si doreste o masina RBR. Nu stiu de unde inventati asta. A spus "a car like the others". Din cata engleza stiu eu, asta nu inseamna in vecii vecilor "o masina Red Bull". Intr-adevar romanii au o problema cu subtitrarea, dupa cum spun baietii de la Taxi.

    Normal ca celor de la Ferrari le place un pilot ca Kimi care nu sta sa spuna adevarul prin presa si vorbeste putin.

    Cat despre Kimi la Ferrari... ramane de vazut. Eu zic ca pana la cursa de la Monza se vor lamuri lucrurile - Alonso si Massa confirmati pentru 2014. Kimi in continuare la Lotus. Ricciardo locotenentul lui Vettel pentru 2014.
    Daca zi de zi tot apar stiri de genul asta, cred ca Bernie plateste bine ca sa se scrie despre F1. Doar zvonurile astea nu pleaca de la fotografi...
    11 2
  • Mai interesanta e declaratia lui Hamilton care viseaza ca dupa vacanta sa obtina 9 victorii si sa castige titlul. Mai urmeaza sa ne spuna ca Nicole este virgina si noi toti il vom crede :D
    20 3
  • Pai a zis:"Indiferent de decizie, aceasta poate fi proastă din perspectiva altor, dar corectă pentru mine." Deci orice e posibil. Ar fi interesant sa revina si sa ramana si Alonso
    2 2
  • danny boy
    Kimi la ferrari cam greu de digerat dar, nu imposibil. Sa treaca vacanta de vara si apoi o sa vedem ce este adevarat si ce nu.Acum circula prea multe zvonuri (probabil ca ne dau teme pentru vacanta).
    De dragul discutiei o mutare a lui Kimi la Ferrari nu ar fi un lucru rau atata timp cat cei de la Ferrari sint constienti de greselile facute in trecut . Sincer vad mai degraba o mutare la Red Bull decat la Ferrari .
    De asemenea o ramanere la Lotus este foarte probabila(daca imbunatatesc monopostul in materie de viteza in linie dreapta si tractiune mai buna la iesirile din virajele stranse).Un alt lucru care ar ajuta Lotusul ar fi incheierea conractului cu Infinity(asta ar insemna multi bani fata de ce au ei la momentul actual ).
    6 0
  • @ferr: cred ca ai dreptate si de fapt a fost o gluma cea cu dorinta lui Alonso. Oricum a fost o traducere din Bild via google translate si am fost dus in eroare sau cel putin am interpretat gresit eu :). Anyway ...
    6 2
  • Ar fi o mutare excelenta pt Ferrari. Chestia cu un pilot nr 1 si un nr 2 nu merge atata timp cat nr 2 nu-i incurca pe adversarii numarului 1. Deci e nevoie ca nr 2 sa fie lafel de bun ca nr 1. Sa-i fi trecut lui Montezemolo prin cap asta? In plus, si Alonso cu ai lui sponsori au un cuvant de spus. Totusi, daca Monteemolo renunta la aranjamentele ieftine e un lucru bun pt SPECTACOL FRATILOR.
    0 0
  • redbere
    eu vreau sal vad pe alonso la rbr cu vetel sau la ferrari cu vetel. Ca sa inlature orice dubiu ca vetel e mai bun. Dar eu cred ca se fereste alonso si de chimi si de vetel. Nu o sa accepte sa faca echipa cu vreunul din ei.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru