Presă: Honda vrea să-i recruteze pe Vettel, Newey şi Horner pentru McLaren

de Daniel Popescu
Vineri, 30.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda intenţionează să recruteze nucleul dur de la Red Bull Racing pentru a obţine performanţă alături de McLaren. Ţintele principale sunt Sebastian Vettel şi Adrian Newey, dar o ofertă va primi şi Christian Horner, potrivit presei internaţionale.

Esential 3 oameni de top ar intentiona Honda sa recruteze de la Red Bull Racing pentru parteneriatul cu McLaren
McLaren a negat în această săptămână speculaţiile potrivit cărora Honda intenţionează să cumpere 50% dintre acţiunile echipei, însă viitorul furnizor de motoare al britanicilor are planuri mari.

Potrivit publicaţiei italiene Omnicorse, Honda este decisă să recruteze oameni importanţi de la Red Bull Racing în toate departamentele pentru a se asigura că revenirea în Formula 1 va fi una plină de succes.

Primul pe lista de achiziţii este Adrian Newey, directorul tehnic al cvadruplei campioane mondiale, văzut că un pion esenţial pentru dezvoltarea unui monopost performant. Chiar dacă pentru moment britanicul susţine că va rămâne alături de Red Bull, Honda speră să-l aducă la McLaren prin intermediul lui Peter Prodromou. Acesta din urmă a îndeplinit rolul de director al departamentului de aerodinamică, dar va lucra pentru McLaren începând de anul viitor.

Pe de altă parte, Honda consideră că are nevoie de un pilot de referinţă pentru a putea lupta pentru titlul mondial, iar Jenson Button şi Kevin Magnussen nu sunt consideraţi potriviţi.

Astfel, japonezii intenţionează să-l oferteze pe Sebastian Vettel şi mizează în acest sens pe faptul că germanul are o evoluţie mai puţin satisfăcătoare în acest an.

Nu în ultimul rând, Honda ar putea fi interesată şi de aducerea lui Christian Horner la McLaren, considerat un şef de echipă mai bun decât actualul director de curse al britanicilor, Eric Boullier.

Via Omnicorse

Comentarii (19)

  • Hmm, ar fi o optiune sa iasa din rahat!!
    14 1
  • Si cum traim intr-o lume in care banul conteaza, nu ne-ar mira ca anul viitor cel putin unul din cei trei sa fie la McLaren.
    12 2
  • Test Driver 01
    Eu personal nu cred ca vreunul este interesat sa plece de la Red Bull. Honda nu va intra in Formula 1 in 2015, si Vettel nu este genul care sa lucreze la un monopost slab si neperformant, exact monopostul pe care McLaren il reuseste de doi ani incoace. Plus anul viitor cine crede ca monopostul lor o sa fie mai bun ca acesta? Oricum o sa fie un final de sezon copios de distractiv :P
    12 11
  • I told you... we are building an empire...

    Ce prostii tot debiteaza testerul asta, ca Honda nu va intra in F1 in 2015. Cred ca a visat urat azi noapte. Dupa ce au bagat atatia bani in Mclaren si dupa ce motorul pentru sezonul F1 deja este operational, cum naiba sa nu intre in F1. Nicaieri si nici o alta sursa in nici o limba nu spune ca Honda nu ar intra in F1 in 2015. Doar ceapa asta cu ochi ce se da mare tester regurgiteaza astfel de bazaconii.
    8 24
  • Singaporezul
    Da ,ar fi frumos dar viitoarea echipa alui Vettel va fi Ferrari.
    5 10
  • Corect Singaporezule, insa asta nu este suficient pentru ca Ferrari inca nu are un monopost competitiv, plus ca Alonso ( cu toata antipatiile) trebuie sa recunoastem ca inca mai poate face curse bune.
    12 2
  • ovidiu15081982
    cine e neica nimeni testerul asta care spune ca honda nu va intra in formula 1 ! Ori e prost ori e prost ! Toti confirma implicarea Honda in f1 e si oficial de peste 6 luni numai idiotul asta sustine altceva !
    10 5
  • pai si Alonso ... l-ati uitat?? Asa repede? Mai repede ca rusoaica? Of, of
    7 9
  • Daca nu-i cal e bun si magarul :)))))-Alonso le-a intors spatele asa ca au luat ce-au gasit, desi, in locul lor mergeam pe Riciardo ;)
    8 7
  • se vor feri de Alonso ca dracul de tamie .. unde a fost , s-a ales praful ....
    10 7
  • Degetica? Dupa ce o ia pe cocoasa de la Riciardo cine s-o mai vrea? :)))))
    7 4
  • Poate asa scapam de minariile RBR , DOAMNE AJUTA ,,,apropo Gogule ,esti putin frustrat din comentarii,,
    0 0
  • bernie
    Noooooooooo!!! Nu pot sa cred!!!Cum au indraznit fraierii aia de galbejiti sa nu se gandeasca la cel mai mare pilot din galaxie.Oare ce-o fi in capul lor???Cred ca s-au uitat prea mult la filmul lui Spielberg "Falci" si nu mai pot suporta asa ceva.Sigur asta este o conspiratie mondiala impotriva geniului galactic daca nimeni nu se mai inghesuie sa-l recruteze.Totusi un lucru pare bizar!!!Ce se intampla cu TURMA falcosului ca inca nu s-a pus in miscare.Draga TURMA nu te simti tradata de omuletii cu ochi oblici???
    7 6
  • Mclaren_Mircea_2014
    "Dupa ce au bagat atatia bani in Mclaren si dupa ce motorul pentru sezonul F1 deja este operational, cum naiba sa nu intre in F1."
    un copy-paste Mclaren_Mircea_1984 doar cu ce seamana a comentariu F1 si nu cu personaje din desene animate cu prosti,si " we are building an empire",uita asta frate,pana si eu,un absolvent mediocru de liceu stiu ca orice imperiu e menit sa se naruie,nici un imperiu nu a rezistat in istorie!
    4 2
  • @bernie
    faci pe prostul sau chiar esti prost :)-inainte sa se gandeasca vreodata la vitzel inca de anul trecut au spus ca-l vor pe Alonso. Dar Alonso nu vrea. Cedeaza locul pt iubitul tau champion de plastic care si-o fura de la necunoscutul Rici :))))))) 4 titluri spulberate intr-un sezon, adevarata valoare....Adevarul doare stiu, il voiau doar pe Alonso, pe Vetel il vor la pachet, cica daca il vrei pe Newey trebuie sa-l iei si pe micutz.
    1 1
  • Ce sa faca si astia, au insistat pe langa Alonso, au dat semnale din toate partile, pana si Ron a spus-o clar de 2 ori, chiar de curand....dar daca nu vrea spaniolul...merg pe planul B :)...din pacate nu-l vor doar pe vetel, cica nu valoareaza nimic fara newey si horner :))))
    2 0
  • deci se intoarce Newey acasa
    1 0
  • ovidiu15081982
    testerul e varza cu carne, nu stie nimic, nu stiu de ce posteaza asa aberatii
    5 0
  • mirel_f1
    Honda ar dori sa-i recruteze pe Vettel,Newey si Horner dar nu e sigur nimic sunt doar speculati si jocuri de culise.E sigur ca honda va veni la anul in F1 cu motoare si va fi un parteneriat MC laren Honda
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru