Presă: Massa a concurat în Coreea cu o nouă evacuare, urmează DDRS

de Daniel Popescu
Joi, 18.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a utilizat în cursa din Coreea de Sud un nou sistem de evacuare pe monopostul lui Felipe Massa, iar echipa pregăteşte propria versiune pentru sistemul DDRS, potrivit presei spaniole.

Sperăm să facem un mic pas înainte în termeni de performanţă.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Publicaţia spaniolă 20 Minutos a identificat o posibilă explicaţie pentru forma foarte bună arătată de Felipe Massa în Marele Premiu al Coreei de Sud, când a fost mai rapid decât coechipierul său Fernando Alonso în cursa pe care cei doi au terminat-o pe locurile patru şi, respectiv, trei.

Potrivit sursei citate, brazilianul a avut la dispoziţie un monopost Ferrari dotat cu un nou sistem de evacuare, care a adus progrese evidente echipei şi care care va fi utilizat şi de Alonso începând de la cursă din India de la finalul săptămânii viitoare.

În plus, publicaţia susţine că Ferrari lucrează în tunelul de vânt al celor de la Toyota de la Koln şi la propria versiune a unui sistem Double Drag Reduction System (DDRS) asemănător cu cel inovat de Red Bull în Singapore şi cu cel evaluat de mai multe ori de Lotus.

Este clar că trebuie să facem un pas înainte în termeni de performanţă pentru a răspunde la cel făcut de Red Bull.

Stefano Domenicali
Sef Ferrari
Prin urmare, Ferrari este încrezătoare că Alnso va putea recupera deficitul de şase puncte care îl separă de liderul Sebastian Vettel, lucru confirmat chiar de pilotul spaniol.
"Sperăm să facem un mic pas înainte în termeni de performanţă şi apoi să luptăm pentru lucruri mai importante", a declarat el la finalul cursei de duminică.

La rândul său, şeful Stefano Domenicali nu a dorit să intre în amănunte, însă a confirmat că inginerii lucrează la noi îmbunătăţiri pentru monopostul F2012. "Este clar că trebuie să facem un pas înainte în termeni de performanţă pentru a răspunde la cel făcut de Red Bull. Suntem conştienţi de asta şi muncim zi şi noapte pentru a reuşi", a precizat italianul.

Via GMM

Comentarii (6)

  • Daca evacuarea a functionat asa de bine la Massa oare cum se va descurca Alonso? Massa daca era lasat sa treaca de Alonso, era in stare sa castige cursa.
    12 8
  • Radulescu
    Nu avea cum sa castige cursa dar sigur se batea pentru locul 2. Ma mir ca n-au pus si pe masina lui Alonso evacuarea noua, putin prea precauti cei de la Ferrari.
    17 3
  • Daca e adevarata stirea probabil au vrut sa vada daca datele obtinute in tunelul de vant se confirma si pe circuit si de asta nu au pus pe amble masini. Anul trecut nu au putut dezvolta masina mai deloc. Datele din tunelul de vant care aratau o imbunatatire a monopostului pe circuit erau exact pe dos.

    Timpii din calificarile din Corea il arata intr-adevar mai aproape pe Felipe de Fernando decit pe celelalte circuite de pana acum:

    Pos No Driver Team Q1 Q2 Q3 Laps

    4 5 Fernando Alonso Ferrari 1:39.144 1:37.987 1:37.534 19

    6 6 Felipe Massa Ferrari 1:38.937 1:38.253 1:37.884 16
    12 2
  • Aur_1989
    Pai da, Massa e numai pentru a testa, si daca ceva merge bine, i le bagam si lui Alonso. E clar de e si mai slab.
    1 5
  • Inca o data se confirma ca rezultatele mai slabe dintr-o cursa pot avea multiple explicatii pe care noi, cei din fata ecranelor, nu avem de unde sa le stim. In schimb noi compensam prin imaginatie si inventivitate pentru a explica motivele REALE...
    5 1
  • pt.Aur_1989
    Reciteste prima fraza a articolului "Publicaţia spaniolă 20 Minutos a identificat o posibilă explicaţie pentru forma foarte bună arătată de Felipe Massa ..."
    Deci poate fi o alta speculatie din presa "de specialitate". Nu e nimic sigur atat timp cat nu apare un comunicat sau o imagine cu acea evacuare modificata. Eu nu am vazut nici un anunt de la Ferrari dar asta nu inseamna ca nu e adevarat. Pot sa aduca imbunatatiri la masina si sa nu spuna lasand astfel concuenta sa-si bata capul de ce au devenit mai bune masinile rosii
    Desi cred ca nici cu o poza nu rezolvi mare lucru din cauza vopselei negre de pe monoposturile Ferrari din zona unde e evacuarea.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru