Presă: Mercedes vrea să-l înlocuiască pe Brawn cu Lowe

de Daniel Popescu
Marti, 22.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes intenţionează să-l aducă pe Paddy Lowe la echipa ca director tehnic, în timp ce Toto Wolff ar urma să devină şeful germanilor, potrivit publicaţiei BBC.

La scurt timp după ce publicaţia germană Sport Bild a relatat de intenţia celor de la Mercedes de a-l recruta pe Paddy Lowe de la McLaren, postul de televiziune BBC a oferit şi câteva amănunte spectaculoase despre postul pe care britanicul ar urma să-l ocupe în cadrul echipei.

Astfel, planul celor de la Mercedes prevede concedierea şefului Ross Brawn, numirea lui Toto Wolff în funcţia de şef de echipă şi aducerea lui Lowe ca director tehnic. În plus, CEO-ul Nick Fry ar urma să fie de asemenea îndepărtat de la echipă.

"Lowe merge la Mercedes şi se pare că Brawn şi Fry vor pleca, iar Lowe va fi acolo într-un rol de senior foarte important. Lowe nu va fi director tehnic, va fi mai mult decât atât. Dar nu va fi numit nici şef de echipă, pentru că acela va fi Wolff. Lowe va fi însă cel care va gestiona efectiv echipa", a declarat Eddie Jordan pentru BBC.

Urmareste Automarket
Proaspăt numit director executiv şi director al departamentului de motorsport, Wolff a refuzat să comenteze dacă informaţiile din presă despre recrutarea lui Lowe sunt reale.

"Cred că Lowe este o persoană recunoscută în paddock, a fost la McLaren 15-20 de ani şi am citit speculaţiile în presă, dar asta este tot ce pot să vă spun.

Evident, în Formula 1 se fac multe speculaţii despre angajaţi. În acest moment nu vă pot spune nimic. Am citit ce aţi citit şi voi", a declarat el.

BBC susţine că Lowe este determinat să plece de la McLaren, însă afirmă că britanicul nu a semnat încă contractul cu Mercedes. De altfel, conform politicilor contractuale din Formula 1, Lowe ar putea fi nevoit să aştepte şase luni înainte să înceapă efectiv munca la Mercedes, ceea ce înseamnă că se va alătura echipei cel mai devreme în luna iulie.

În plus, BBC afirmă că Wolff a încercat să-l aducă la Williams pe Lowe ca director tehnic chiar înainte de a primi oferta de la Mercedes, însă austriacul a negat această informaţie. "Este la limită să vorbim despre asta, nu exista niciun adevăr în asta", a precizat el.

Via BBC Sport, Adam Cooper

Comentarii (7)

  • ciuruitu
    Daniel se pare ca te-ai grabit la inghesuit sabii in teaca.
    8 0
  • :))
    2 0
  • Si uite ca se duce si Brawn dupa Schumacher....esec total pentru amandoi...
    11 1
  • si atunci care mai e rostul plecarii lui Ham de la McLaren la Mercedes? O echipa, practic este facuta din oamenii mai importanti, nu de nume, care poate fi oricum. Daca aduci restul echipei de la Mclaren la mercedes singura modificare ar fi ca Ham ar avea alt coechipier si poate alt statut, cum ar fi pilot nr. 1 Dar masina poate sa iasa iar nefiabila :)
    1 0
  • Ziua si surpriza, practic Mercedes se reconstruieste (aproape) de la 0. Haug out, Brawn out, Schumacher out, hm...oare e o miscare inteligenta sa zgudui tot sistemul asa , brusc? pana se calibreaza Wolff si si-o intra Lowe in drepturi depline, pana s-o familiariza cu masina si cu colectivul, nu cumva mai rau o sa cada Mercedes?

    For the record: esec total o fi fost pentru Schumacher. Brawn n-a fost deloc un esec . A cumparat aproape moca o echipa Honda in deriva, a facut-o campioana mondiala in singurul an in care i-a fost patron, a luat bani cu ghiotura din drepturi TV, rezultate, etc., a vandut-o pe bani multi si a si ramas si dupa aia la conducerea ei, luand bani in continuare, inca 3 ani. Asta-i esec total? daca da, vreau si eu esecuri din astea.
    15 0
  • klausnake
    http://www.formula1.com/news/headlines/2013/1/14202.html
    Cam asta anunta f1.com, deci mai ramane de vazut cu concedierea lui Brawn...
    0 0
  • pa cu echipa Brown, Brown a avut succes. Cu Mercedes, Brown a avut esec. Simplu.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru