Presă: Renault, pregătită să renunţe la Kubica şi Petrov

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.09.2011
Bruno Senna şi Romain Grosjean sunt în atenţia celor de la Renault pentru a-i înlocui la echipă pe Robert Kubica şi Vitaly Petrov în sezonul 2012, potrivit presei germane.

Vitaly Petrov are contract cu Renault pentru sezonul 2012, iar Robert Kubica este convins că va reveni în Formula 1 alături de echipa anglo-franceză după accidentul suferit în raliuri la începutul anului.

Acest lucru nu-i împiedică însă pe oficialii echipei de la Enstone să caute alternative, iar şeful Eric Boullier analizează inclusiv oprtunitatea unei linii de piloţi formată din Bruno Senna şi Vitaly Petrov.

Informaţiile au fost dezvăluite de publicaţia germană Auto Motor und Sport, care spune că Renault îl va înlocui pe Kubica cu Romain Grosjean în cazul în care polonezul nu va fi apt să revină în competiţie. Un verdict în acest sens este aşteptat în luna octombrie, când pilotul ar putea testa un monopost Renault din sezonul 2009 pentru a-şi evalua abilităţile.

Între timp, poziţia lui Petrov este ameninţată de Senna în contextul evoluţiilor pozitive ale acestuia după înlocuirea lui Nick Heidfeld. Echipa consideră că Senna poate aduce mai mulţi bani prin intermediul sponsorilor din Brazilia decât partenerii lui Petrov din Rusia.

Nu în ultimul rând, Renault a fost abordată de Cosworth în perspectiva unui contract pentru furnizarea motoarelor, însă Boullier nu se gândeşte încă la o asemenea posibilitate.

"Întotdeauna trebuie să ai un plan B şi C şi da, am fost abordaţi de Cosworth, pentru că au pierdut clienţi şi cred că vorbesc cu toată lumea din pitlane sau aproape toată lumea. Dar nu exista niciun plan pentru a ne muta cu Cosworth", a precizat el.

Via | Auto Motor und Sport | YallaF1

Comentarii (4)

  • BackonYou
    Renault
    O echipa de uitat, nu stiu valoarea unui pilot si merg numai pe interes financiar. Sper ca Kubica sa revina pentru ca nu merita aceasta echipa nimic.
    10 3
  • BackonYou
    Renault
    "Sper ca Kubica sa NU revina"
    4 3
  • Cosworth sa-i abordeze si pe mercedes gp si ferrari
    ca nu se stie niciodata
    8 2
  • Usor-usor...
    ...ajungem -inca odata, vezi si "Monopolul Renault..." -ca pestele mare dintottdeauna inghite pestele mic (sugestie si @barichelu!). Chiar asa, de ce n-ar fi ''abordabili''?! -si mai marii zilei!
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru