Presă: Vettel a fost cel care a iniţiat negocierile pentru a semna cu Ferrari

de Daniel Popescu
Marti, 07.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a informat Ferrari încă din luna iunie că are o clauză potrivit căreia poate pleca de la Red Bull Racing înainte de expirarea contractului, potrivit presei germane.

Esential 5 era locul ocupat de Sebastian Vettel in clasamentul general in 30 septembrie
Sebastian Vettel a luat prin surpridere întreaga comunitate a Formulei 1 atunci când a informat vineri Red Bull Racing că urmează să plece de la echipă la sfârşitul sezonului.

Germanul nu a confirmat oficial planurile pentru viitor, însă Christian Horner, şeful Red Bull Racing, a dezvăluit ulterior că cvadruplul campion mondial a primit o ofertă generoasă din partea Scuderiei Ferrari.

Publicaţia germană Auto Motor und Sport susţine însă că Vettel luase hotărârea de a pleca la Ferrari încă din luna iunie. Sursa citată afirmă că germanul a făcut o vizită la Maranello în luna iunie pentru a comanda o maşină de serie Ferrari.

Cu ocazia acestei vizite, Vettel l-a informat pe Luca di Montezemolo, preşedintele demisionar al Scuderiei, că visul său este să concureze pentru Ferrari şi că are o clauză de contract prin care poate pleca de la Red Bull dacă în 30 septembrie nu este pe unul dintre primele trei locuri ale clasamentului general.

Ulterior, Ferrari i-a făcut o ofertă concretă pe care Vettel a acceptat-o, însă a aşteptat primul Mare Premiu de după 30 septembrie pentru a-şi informa echipa despre această decizie.

Via Autosprint

Comentarii (25)

  • Ca un sarpe veninos a muscat mana ce l-a hranit si a fugit in sanul adversarului. Numai Ricciardo e de vina pt ca l-a batut la fundul gol si asta ustura!!!!
    27 32
  • sa asteptam totusi anuntul oficial
    18 5
  • De regula se intampla invers, echipa anunta semnarea contractului. Si daca Alonso alege sa ramana la Ferrari, atunci lucrurile se complica. Contractul lui Alonso nu este reziliat, au fost doar discutii. Sunt curios ce va iesi de-aici. Tacerea celor de la Ferrari ar putea insemna un sprijin tacit pentru Alonso in negocierile cu Mclaren.
    13 2
  • Sa-si fi premeditat rezultatele tocmai pentru a putea pleca de la RedBull? Asta ar insemna ca de acum incolo sa-l bata pe Ricciardo in curse.
    20 8
  • Dacă visul său era să concureze pt Ferrari de ce n-a plecat în 2013, când Red Bull era în top? A așteptat ca Red Bull să cadă în clasament. De ce nu i-a anunțat în septembrie 2013 că e dispus să renunțe la Red Bull ca să-și îndeplinească visul? Schumacher a renunțat la Benetton după ce a ieșit campion și a stat atâția ani la Ferrari fără să ia titluri. Vettel - campion de carton, caracter de carton. Pleacă de la Red Bull că îl bate Ricciardo și nu are șanse să termine în fața australianului. Sper ca Alonso să nu plece și Vettel să-și vadă irosit visul. După două sezoane în care o să-l bată Ricciardo, să vedem cine îl mai ia...
    18 22
  • Daca premedita, ceea ce e utipica, atunci o facea altfel, Mai castiga si el o cursa macar. Iar Ferrari ar fi trebuit sa aiba o superechipa si masina care sa-l motiveze. El pleaca la o masina-echipa inferioara. Nu are nicio garantie ca Ferrari vor castiga curse anul viitor.
    10 3
  • Vorbiti prostii. Gloaba de Alonso a fost dat afara. Nu semnau cei de la Ferrari cu Vettel daca il doreau "pe cel mai bun" pilot de pe grila. Vettel a stat la Red Bull atit timp cat a avut rezultate. Nu mai sunt in stare, pleaca in alta parte. Toti fanii Ferrari/ Alonso sunt frustrati ca de obicei. 4 ani a fost umilit spaniolul si acum e si dat afara de Vettel. A fost suficient sa treaca pe la Ferrari sa spuna ca a visat ceva si Nando a iesit din schema pe usa din dos.
    Cu trecerea la Ferrari Vettel a salvat un sezon slab. Muscati-va pumnii in continuare.
    22 20
  • fetel a venit ca o fetita supusa cand a aflat ca Alonso pleaca. Da Alonso daca face o pirueta(contractul ii permite) si spune "PAS"...doar ca s-o aiba pe fetitza coechipier, ca vrea s-o ARDA la MIR, vreau sa-i vad pe aia care ii dau limbi de 4 ani plasticului ce-o sa zica :)))
    13 25
  • @alexi

    Vettel a fost anuntat de Ferrari ca Alonso pleaca, iar ela confirmat interesul
    credeti ca aceste lucruri s-au petrecut in 2 zile?
    hai serios ...
    k in presa nu a aparut nimik este altceva
    numai vb atatea prostii ...

    Forza Rossa!

    dc se confirma,
    Welcome Seb!
    Goodbye Alonso, mult success la McLaren si multam' de efort!
    18 3
  • @sak
    Am zis ca a vrut sa plece de la RedBull nu si unde. Zici ca "mai castiga si el o cursa macar" de parca este asa usor sa castigi curse cu dominatia evidenta a Mercedes. Obiectivul lui a fost locul patru si i-a iesit. Poate a vrut Mclaren dar cei de acolo l-au refuzat pentru ca erau in negocieri cu Alonso.
    Oricum, este doar o ipoteza fara fundament dar o tema buna de discutii.
    2 6
  • scopul lui vettel este 8; la RBR nu prea se mai poate , la fierrari exista o ciclicitate istorica, acum vor incepe sa urce, in 2-3 ani vor fi din nou acolo daca au un cap limpede; era momentul oportun pentru Vettel
    10 4
  • Se aliniaza astrele pentru ferrari ce sa zic. Cu Matiaci si Mastroiani Fiat. Bine ca se duce Alonso de-acolo. Si-o tarat ciubotele destul cu masinile alea. Sa le mai duca si altii in carca. ERA Mercedes, oricat s-ar zbate unii!
    12 3
  • Marian
    Alonso nu are ce sa mai decida, chiar daca are contract, nu o sa aiba masina. Parca ar fi primul pilot platit de Ferrari sa stea pe tusa. La fel a facut el cu Kimi. Vettel are avantajul tineretii si al celor 4 titluri.
    12 4
  • Pai baaaaaa, are si el un manager cu o haita de avocati dupa el, voi credeti ca gata, si-a pus frunza-n batz si s-a dus la montezemo sa-i spuna ca mireasa lui dorita e ferrari, baaaaaaa izmaililor baaaa.... formula1 nu e ciulama baaaaa, stati loco izmaililor ca bolborositi in apa chioara baaaaa
    1 17
  • Sigur pleaca Alonso de la Ferrari. El a initiat povestea in urma cu mai multe luni, cand deja avea alte oferte, era oricum satul de mahmureala de la Ferrari si i-a cedat prieteneste locul lui Vettel care o incasa de la Ricciardo. Aritmetica e simpla. Sa-i vedem la anul care ce face si apoi putem sa-i judecam. Deocamdata vad numai comentarii stupide de 2 lei.
    13 2
  • probabil Vettel nu maicredea ca il poate bate pe Ricciardo dar e increzator ca il poate bate pe Alonso pe masina lui. Este posibil ...
    3 7
  • si acum intelegem de ce pleaca Alonso, de ce s-a racit relatia cu Ferrari in vara asta

    a riscat cu Kimi, daca va trebui sa o ia de la capat cu Vettel mai bine lasa hihihi
    3 3
  • Sebassstian
    Cand a auzit ca Alonso are de gand sa plece a si dat fuguta la Ferrari, cu Alonso in echipa nici nu voia sa auda....nici la RedBull nu-l voia si nici la Ferrari. Cu Raikkonen el crede ca s-ar descurca. Nu sint asa sigur.
    12 8
  • Mie mi se pare ca de cand a auzit anuntul lui Vethell lui Alonso nu-i mai vine sa plece la Mclaren, se mai gandeste..;)
    10 4
  • s-a mai gandit Alonso. Pleaca la McLaren
    6 3
  • Ma copii, ca altfel n-am cum sa va spun, asa cum spunea si Soxy mai sus, astea nu-s decizii care se iau in 2 zile. Inainte de startul acestui sezon Vettel a testat o masina pe Red Bull Ring, va amintiti? Si nu era Toro Rosso, era tot una italiana. Daca Vtetel, Alonso, Ferrari sau McLaren isi anuntau intentiile din martie, acum ce se mai discuta?
    5 1
  • csuli82
    Si la anu vine Adrian+Horner la pachet nu sunt fan ferari ci mai degraba impotriva dar viitor maret pentru rbr nu vad asa ca logic oameni de top se duc la cei cu istorie si suficiente resurse.
    2 1
  • Ferrari nu de Vetel aveau nevoie ci de Newey cu Horner. Da Newey nu mai presteaza cu acest regulament, iar la Ferrari nicicum, are familia prin alte parti si nu-l intereseaza paienjenisul italienilor. Iar la Ferrari baza tehnologica e sub nivelul Red Bull cu mult. Din toate punctele de vedere. Aia au alte materiale, alte simulatoare, alti bani. Vetel are titlurile acum vrea nitica popularitate ca un pilot Ferrari intotdeauna are o turma de tifosi in spate. Problema e ca eu nu vad in urmatorii 2 ani alti campioni decat dintre piloti Mercedes. Eventual Mclaren sa mai schimbe ceva cu Honda, de aia vreau sa-l vad pe Alonso acolo ca sa impinga si mai bine lucrurile. Ferrari nu au sanse mari sa-si revina in urmatorii ani. Nu cu Marchioni si Mattiacci.
    3 0
  • Red Bull daca aveau motor Mercedes erau iar campioni.
    2 1
  • Singaporezul
    Vettel va reusi cu Ferrari (TITLU) si ferraristi gen ferr1 (care este un fel de "proasta satului") se vor tavali de ciuda in continuare.Vom vedea,eu sunt optimist.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru