PREVIEW F1 2011: Mercedes GP: Revenirea în elită

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.03.2011
Mercedes GP îşi propune să obţină victorii într-un sezon în care mizează pe revenirea lui Michael Schumacher şi pe progresele lui Nico Rosberg.

În calitate de campioană mondială a constructorilor după ce a preluat Brawn GP, Mercedes GP nu a reuşit să se ridice la înălţimea aşteptărilor în sezonul 2010 al Formulei 1, având un parcurs prepoderent ezitant în care a obţinut doar trei clasări pe podium prin Nico Rosberg.

Principala cauză a fost amânarea dezvoltării monopostului pentru a putea finaliza cu succes campania din 2009, însă lucrurile tind să se schimbe în perspectiva sezonului care va începe la sfârşitul acestei luni. Ross Brawn a renunţat prematur la îmbunătăţirea monopostului din 2010 pentru a avea mai mult timp la dispoziţie pentru dezvoltarea celui cu care va concura în acest an.

În plus, echipa mizează pe o formă net superioară din partea lui Michael Schumacher, dar şi pe abilităţile demonstrate de Nico Rosberg în sezonul precedent.

OBIECTIVE GENERALE

Mercedes GP nu îşi poate propune decât să revină în elita Formulei 1 într-un timp cât mai scurt. Printr-o tranzacţie finalizată recent, Daimler, compania-mamă a constructorului Mercedes, a cumpărat împreună cu partenerii de la Aabar toate acţiunile echipei, iar principalele obiective pentru acest sezon sunt clare: obţinerea victoriilor şi clasarea constantă pe podiumul de premiere.

Pentru o echipă care în urmă cu numai doi ani câştiga curse pe bandă rulantă, acest obiectiv pare relativ simplu de atins, însă concurenţa cu rivalii de la Red Bull, dornici să-şi apere titlurile cucerite anul trecut, şi Ferrari şi McLaren, care nu au mai câştigat un titlu mondial din 2008, este mai acerbă ca niciodată.

MONOPOSTUL W02

Mercedes GP poate fi considerată echipa de top care a impresionat cel mai puţin la lansarea noului monopost. Chiar dacă include câteva caracteristici aproape unanim adoptate de echipe, precum nasul înălţat sau prizele de aer compacte, noul W02 nu a adus noutăţi majore care să atragă atenţia inginerilor de la rivali.

Totuşi, oficialii Mercedes GP au declarat în repetate rânduri că aceasta este doar o versiune intermediară a monopostului, care va primi un update semnificativ pentru Marele Premiu al Australiei.

De altfel, principalul obiectiv pentru teste a fost fiabilitatea, iar rezultatele au început să apară spre finalul sesiunilor de la Jerez şi Barcelona.

LINIA DE PILOŢI: MICHAEL SCHUMACHER ŞI NICO ROSBERG

Mercedes GP va utiliza aceeaşi linie de piloţi ca în sezonul precedent, iar acest lucru asigură o continuitate vitală în lupta pentru revenirea în elită. Echipa aşteaptă rezultate mai bune din partea lui Michael Schumacher, care în prima parte a sezonului precedent a avut dificultăţi în a se adapta la noile reguli după o absenţă de trei ani din competiţie. Totuşi, rezultatele încurajatoare obţinute în ultimele curse ale anului îi determină pe fanii septuplului campion mondial să privească cu încredere spre 2011.

De cealaltă parte, Nico Rosberg a fost una dintre surprizele plăcute ale sezonului 2010. Chiar dacă prestaţiile mediocre ale lui Schumacher au avut o influenţă, Rosberg a reuşit cu regularitate să-şi surclaseze coechipierul şi a adus toate cele trei podiumuri ale echipei. Duelul dintre cei doi se anunţă unul foarte interesant în perspectiva noului sezon, însă tocmai acest lucru ar putea aduce beneficii pentru o echipă care are nevoie de rezultate convingătoare.

PUNCTE FORTE

  • experienţa lui Michael Schumacher şi abilităţile demonstrate de Nico Rosberg pot fi decisive în progresul echipei;
  • Ross Brawn este unul dintre cei mai reputaţi ingineri din Formula 1 şi are capacitatea de a readuce echipa în lupta pentru vitorii

PUNCTE SLABE

  • rezultatele mai puţin convingătoare din teste pot induce o stare de pesimism în rândul echipei, chiar dacă există un upgrade semnificativ pentru Australia.

În cadrul serialului PREVIEW F1 2011 aţi putut citi anterior şi profilele echipelor Virgin Racing, Hispania Racing,Team Lotus, Toro Rosso, Sauber si Force India, Williams si Renault iar marti veţi avea ocazia să faceţi cunoştinţă cu Ferrari.

Comentarii (3)

  • ceau
    nu stiu de ce spui REVENIRE,cand Mercedes GP.este numai de un an in Formula1?
    4 10
  • tech_nick
    Pare-se...
    ...Mercedes GP are o mare sansa; depinde cum vor profita de ea pilotii, echipa in ansamblu! Bafta, oricum..."adversarii" sunt pe masura!
    7 1
  • Pentru ca
    Mercedes a mai concurat in F1 in sezoanele 1954-1955, cand a si castigat 2 titluri la constructori. Deci se poate spune ca la acea vreme faceau parte din elita. Acum se incearca revenirea. Ce ti se pare gresit in exprimarea lui Daniel Popescu.
    Inteleg cand se greseste, dar de data asta tu esti cel prost informat sau neinformat.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru