PREVIEW FORMULA 1 2010: Lotus F1 Racing

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 05.03.2010
Lotus aspira sa atinga cel putin o parte din succesul de care s-a bucurat in trecut fosta echipa Lotus infiintata de Colin Chapman.

Lotus F1 Racing este una dintre cele trei noi echipe care vor debuta in sezonul 2010 al Formulei 1. In ciuda numelui pe care il poarta, Lotus F1 Racing nu are nicio alta legatura cu echipa Lotus fondata de Colin Chapman si care a cucerit 7 titluri mondiale la constructori.

In schimb, Lotus F1 Racing este condusa de 1Malaysia F1 Team Sdn. Bhd, un partneriat format intre guvernul din Malaezia si diverse companii, precum Proton sau cea care detine circuitul de la Sepang.

PILOTI

Lotus F1 Racing este echipa cu cea mai experimentata linie de piloti dintre cele care vor debuta in competitie in acest an. Desi in mod obisnuit noile echipe apeleaza la piloti care pot aduce sponsorizari indiferent de valoarea acestora, Lotus a demonstrat ca isi propune sa aiba cu adevarat succes in Formula 1 prin inregimentarea lui Jarno Trulli si Heikki Kovalainen.

Departe de a fi in prim-planul Formulei 1 in ultimii ani, Trulli si Kovalainen au obtinut cel putin cate o victorie si au acumulat o exprienta bogata la Renault si Toyota si, respectiv, McLaren Mercedes.

Acest lucru va ajuta echipa in special la setarea corespunzatoare a monopostului de Formula 1, astfel ca echipa poate spera in imbunatatirea rezultatelor pe parcursul sezonului, atat timp cat vor exista resurse financiare pentru realizarea upgrade-urilor.

MONOPOST

Monopostul T127 al echipei Lotus pastreaza culorile traditionale galben si verde ale clasicului Lotus si reprezinta rezultatul muncii depuse de directorul tehnic Mike Gascoyne. Echipa este increzatoare in calitatile monopostului, fiind pe de alta parte constienta ca va fi dificil sa lupte de la egal la egal cu echipele deja prezente in Formula 1 de mai multi ani.

REZULTATE TESTE

Asa cum era de asteptat, rezultatele inregistrate de Lotus pe circuit confirma statutul de echipa noua aflata inca in cautarea performantei. Malaezienii au luptat cu cei de la Virgin Racing pentru statutul de cea mai buna dintre noile echipe, iar cel putin pana acum a lasat senzatia ca a castigat aceasta disputa. Chiar daca timpii nu au fost tocmai incurajatori, fiabilitatea monopostului T127 a fost una exemplara pentru o echipa noua.

DIVERSE:

- Obiectivul trasat de Gascoyne pentru primul sezon in Formula 1 este unul ambitios: echipa trebuie sa fie cea mai buna dintre cele noi acceptate pe grila de start, iar incepand cu a doua jumatate a sezonului trebuie sa depaseasca in rezultate echipe precum Force India sau Toro Rosso.

Photo credit: Lotus F1 Racing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru