PREVIEW: Ghidul sesiunii de teste de la Barcelona

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.02.2011
Automarket vă prezintă ghidul complet al celei de-a treia sesiuni de teste din această iarnă, care va avea loc pe circuitul de la Barcelona în perioada 18-21 februarie.

După cele şapte zile de teste de pe circuitele de la Valencia şi Jerez, echipele se îndreaptă cu paşi mari spre finalul pregătirilor din această iarnă.

Următoarea sesiune de evaluare va avea loc pe circuitul de la Barcelona, care găzduieşte şi Marele Premiu al Spaniei, în perioada 18-21 februarie. Este pentru prima oară în acest an când toate echipele se vor alinia la start cu monoposturile pentru sezonul curent, după ce Hispania Racing a absentat de la Jerez pentru a evalua pneurile Pirelli.

În acelaşi timp, această sesiune de teste tinde să capete o importanţă majoră, ca urmare a incertitudinii care planează asupra evaluărilor programate în Bahrain la începutul lunii martie, care ar putea fi anulate din cauza protestelor majore la adresa clasei conducătoare.

CIRCUITUL DE LA BARCELONA

Circutul Catalunya din Barcelona este binecunoscut piloţilor şi echipelor, întrucât acesta găzduieşte anual Marele Premiu al Spaniei. Totuşi, în ultimii ani circuitul a suferit o serie de modificări, iar în prezent are o lungime de 4.655 km, însă principala caracteristică rămâne linia dreaptă foarte lungă de start-sosire.

LISTA PILOŢILOR CARE TESTEAZĂ LA BARCELONA

Toate cele 12 echipe au anunţat programul testelor din această săptămână, iar lista piloţilor nu include surprize majore. Cel mai ocupat pilot va fi indianul Narain Karthikeyan, care va urca în cockpitul monopostului Hispania Racing în toate cele patru zile, întrucât echipa nu a decis încă numele coechipierului său.

Iată lista completă a piloţilor care vor urca în cockpit, cu menţiunea că programul poate suferi modificări de ultimă oră:

 Echipa  Monopost  18 februarie
 19 februarie  20 februarie  21 februarie
 Red Bull
 RB7  Vettel  Vettel  Webber  Webber
 McLaren  MP4-26  Button  Button  Hamilton  Hamilton
 Ferrari  F150th Italia
 Alonso  Alonso  Massa  Massa
 Mercedes GP
 W02  Schumacher  Rosberg  Rosberg  Schumacher
 Renault  R31  Petrov  Heidfeld  Petrov  Heidfeld
 Williams  FW33  Barr / Mald
 Barrichello  Barr / Mald  Maldonado
 Force India
 VJM-04  di Resta
 di Resta
 Sutil  Sutil
 Sauber  C30  Kobayashi  Kobayashi  Perez  Perez
 Toro Rosso
 STR6  Alguersuari
 Alguersuari  Ricc / Buem
 Buemi
 Lotus  T128  Kovalainen  Kovalainen  Trulli  Trulli
 Hispania  F1111  Karthikeyan  Karthikeyan  Karthikeyan  Karthikeyan
 Virgin  MVR02  D'Ambrosio  Glock  Glock  D'Ambrosio


DE REŢINUT

  • Hispania Racing va participa pentru prima oară la o sesiune de teste în această iarnă cu noul monopost pentru sezonul 2011;
  • relevanta testelor de la Barcelona va fi mai mare comparativ cu evaluările de la Valencia şi Jerez, întrucât echipele vor începe să analizeze şi performantele monoposturilor după ce până acum s-au axat pe fiabilitate;
  • se anticipează că numeroase echipe vor intruduce update-uri semnificative pentru monoposturi în cadrul acestei sesiuni.

PROGRAM

Sesiunea de teste de la Barcelona va fi prima care va avea şi pauza de prânz. Astfel, în fuiecare zi în perioada 18-21 februarie, sesiunea de dimineaţa va avea loc între orele 10:00 - 15:00, în timp ce sesiunea de după-amiaza se va desfăşura în intervalul 16:00 - 18:00.

Comentarii (8)

  • Se mai zice si ca "daca un monopost e performant pe circuit de catalunya atunci va fi performant pe orice circuit"
    5 0
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    @dmd: Citatul de mai sus spus de tine, o sa-l vezi folosit de fanii McLaren doar daca echipa lor are intr-una dintre zile cel mai rapid timp. Daca nu se intampla acest lucru, vor uita de acest citat :)
    3 10
  • tech_nick
    Frumos circuit...
    ...frumoasa sesiune, interesant "orar", week-end placut va sa fie! Curios lucru: Hispania in criza? Buna ocazie pentru "autocunoastere"-cine ce poate-confirma!! S-auzim de bine!
    1 0
  • Info
    Ma gandeam la urmatoarea situatie: Hispania sa nu aiba bani pentru al doilea monopost si sa concureze cu un singur monopost. Au voie sau ar trebuii sa plateasca daune lui bernie?
    1 0
  • ...
    Neo, tu altceva decat sa instigi la flame-uri nu ai de facut?? Comenteaza strict la subiect si nu la ceea ce ar spune fanii McLaren... Cred ca tanjesti sa te certi/insulti ceva fani McLaren...:P

    Go McLaren!!!
    3 3
  • ctlnmihai
    neogalaxy
    În fiecare dintre noi există o doză de ipocrizie..tu din păcate îi întreci pe toți..nu mai acum vreo 2 săptămâni ai propus i un așa zis armistițiu .. singurul care l-a încălcat ai fost tu .și cu prilejul testelor de la jerez când te-ai luat aiurea de fanii mclaren și acum..
    3 3
  • armistitiu
    salutare la toti fani formulei 1 , citesc de mult acest sait si nu inteleg de ce va tot certati si va jigniti ca nu rezolvati nimic, pina la urma conteaza sa vedem niste dueluri frumoase pe pista sa ne bucuram
    pentru or ce fan care tine cu o echipa sau anume pilot se bucura cin cistiga sau este suparat dar zic eu nu are nici un drept sa jigneasca unu anume pilot daca nu ii place lui
    eu sint fan ferari de cind ma stiu si nu o sa jignesc niciodata pe hami chiar daca il bate pe alonso
    in momentu asta zic eu ca sint 2 piloti cei mai buni alo si ham, vetal mai are de tras sa ii ajunga din urma
    eu unu recunosc ca fan ferari ca ham este mai spectaculos citeodata decit alonso dar esste si parerea mea ca in momentu asta alonso este mai bun ca ham
    numai bine la toti si imi cer scuze daca am gresit cu ceva
    6 1
  • cupra_r
    peace
    sal la toti fani F1,foarte concludent cea ce ai spus Costi asa ca multe numai sunt de spus ,eventual ..gentlemen,start your engine.GO LEWIS,GO MCLAREN
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru