PREVIEW: Ghidul ultimei sesiuni de teste de la Barcelona

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.03.2011
Automarket vă prezintă ghidul complet al ultimei sesiuni de teste din această iarnă, care are loc pe circuitul de la Barcelona în perioada 8-12 martie.

Cele 12 echipe din Formula 1 au revenit pe circuitul de la Catalunya pentru ultima sesiune de teste premergătoare noului sezon competiţional. Programată anterior pentru 3-6 martie în Bahrain, sesiunea a fost reprogramată la Barcelona în urma conflictelor de stradă din Orientul Mijlociu, care au culminat inclusiv cu anularea primei curse a sezonului.

Evaluările din această săptămână sunt mai importante decât precedentele sesiuni de la Valencia, Jerez şi Barcelona, ca urmare a faptului că echipele au o ultimă ocazie de a verifica monoposturile înaintea noului sezon competiţional, care va începe în 27 martie cu Marele Premiu al Australiei.

CIRCUITUL DE LA BARCELONA

Circutul Catalunya din Barcelona este binecunoscut piloţilor şi echipelor, întrucât acesta găzduieşte anual Marele Premiu al Spaniei. Totuşi, în ultimii ani circuitul a suferit o serie de modificări, iar în prezent are o lungime de 4.655 km, însă principala caracteristică rămâne linia dreaptă foarte lungă de start-sosire.

LISTA PILOŢILOR CARE TESTEAZĂ LA BARCELONA

Cu exceptia Hispaniei, toate echipele au anunţat programul testelor din această săptămână, iar lista piloţilor nu include surprize majore. Comparativ cu precedentele trei sesiuni de teste, evaluările de la Barcelona vor avea loc pe parcursul a cinci zile, chiar dacă fiecare echipă are dreptul la numai patru zile de evaluări.

Astfel, opt echipe vor fi prezente pe circuit de marţi până vineri, în timp ce alte patru vor evalua caracteristicile monoposturilor de miercuri până sâmbătă.

Iată lista completă a piloţilor care vor urca în cockpit, cu menţiunea că programul poate suferi modificări de ultimă oră:

 Echipa  8 martie
 9 martie
 10 martie
 11 martie
 12 martie
 Red Bull RB7
 Webber  Vettel  Webber  Vettel  nu testeaza
 McLaren MP4-26
 Button  Hamilton  nu testeaza  Button  Hamilton
 Ferrari 150 Italia
 nu testeaza  Massa  Massa  Alonso  Alonso
 Mercedes W02
 nu testeaza  Rosberg  Schumacher  Schumacher  Rosberg
 Renault R31
 Heidfeld  Petrov  Petrov  Heidfeld  nu testeaza
 Williams FW33
 Maldonado  Maldonado  Barrichello  Barrichello  nu testeaza
 Force India VJM-04
 Hulk/di Resta
 di Resta
 Sutil  Sut/diResta  nu testeaza
 Sauber C30
 Perez  Kobayashi  Perez  Kobayashi  nu testeaza
 Toro Rosso STR6
 Buemi  Buemi  Alguersuari  Alguersuari  nu testeaza
 Lotus T128
 Val/Raz/Trulli  Trulli  Tru/Kov  Kovalainen  nu testeaza
 Hispania F111
 nu testeaza  neconfirmat  neconfirmat  neconfirmat  neconfirmat
 Virgin MVR002
 D'Ambrosio  Glock  Glock  D'Ambrosio  nu testeaza


DE REŢINUT

  • timpii obţinuţi în această sesiune de teste vor fi cei mai relevanţi din această iarnă, întrucât echipele se vor concentra atât pe fiabilitate, cât mai ales pe performanta reală a monoposturilor în ritm de calificări şi cursă;
  • se anticipează că numeroase echipe vor introduce update-uri majore pentru această sesiune, întrucât este ultima ocazie pentru a testa noi compomnente;
  • aceasta este prima şi ultima sesiune de teste în care toate echipele vor utiliza noile monoposturi pentru 2011.

PROGRAM

Sesiunea de teste de la Barcelona va beneficia din nou de tradiţionala pauză de prânz. Astfel, în fiecare zi în perioada 8-12 martie, sesiunea de dimineaţa va avea loc între orele 10:00 - 14:00, în timp ce sesiunea de după-amiaza se va desfăşura în intervalul 15:00 - 18:00.

Comentarii (3)

  • O handala. Nu se inghesuie echipele sa fructifice cele 5 zile de teste. Atunci inseamna ca nu au nevoie de teste in timpul sezonului si ar face bine sa nu se mai planga si sa dea vina pe lipsa testelor cand nu obtin performantele scontate.
    1 2
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    Ultimele 4 zile de teste, chiar sunt curios cum se vor descurca favoritii mei! Vad ca de Hispania F111 nu se aude nimic!.
    0 0
  • info pt dmd
    Fiecare echipa are voie doar 4 zile! De aia ti se pare ca nu se inghesuie!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru