Prima victorie, obiectivul Toyota pentru 2009

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 15.01.2009
Toyota si-a stabilit drept obiectiv pentru sezonul 2009 obtinerea primei victorii din istoria participarilor in Formula 1.

John Howett, presedintele echipei Toyota, a afirmat cu ocazia lansarii noului monopost pentru 2009 ca japonezii au un singur obiectiv pentru acest sezon: victoria.

"Pentru mine obiecitvul este foarte clar: vrem sa castigam prima noastra cursa. Pentru a fi in cea mai buna pozitie de a lupta pentru prima noastra victorie, trebuie sa putem concura constant pentru podium si sa castigam constant multe puncte", a declarat Howett.

La randul sau, Tadashi Yamashina, seful echipei, impartaseste opiniile presedintelui. "Obiectivul nostru in acest an este sa incercam sa castigam prima cursa pentru Toyota in Formula 1. Bineinteles ca in fiecare weekend incercam sa castigam, dar din pacate pana acum nu am fost capabili sa facem asta. Pentru Toyota obiectivele sunt clare la fiecare cursa. Vrem sa castigam si, daca asta nu este posibil, vrem sa terminam pe podium".

Toyota a intrat in Formula 1 in sezonul 2002, insa pana in prezent nu a reusit sa obtina nicio victorie in Marele Circ. Sezonul 2008 a marcat un progres vizibil pentru japonezi, care au reusit sa termine pe locul 5 in clasamentul constructorilor dupa doua clasari pe podium.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru