Procesul lui Ecclestone: bancherul german insistă că a fost mituit

de Daniel Popescu
Marti, 13.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fostul bancher german Gerhard Gribkowsky a reiterat în cadrul procesului în care este implicat Bernie Ecclestone acuzaţiile potrivit cărora a fost mituit de britanic.

Esential 44 de milioane de dolari este suma de bani pe care Bernie Ecclestone i-a oferit-o lui Gerhard Gribkowsky
Procesul în care Bernie Ecclestone este acuzat că a dat mită în valoare de 44 de milioane de dolari s-a reluat marţi în Germania, iar acuzarea l-a avut drept martor chiar pe fostul bancher Gerhard Gribkowsky.

Acesta a primit o pedeapsă de 8 ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită şi a afirmat din nou în cadrul procesului că a fost corupt de Ecclestone să accepte suma de 44 de milioane de dolari. "Oferta a venit în mod cert de la el. Am acceptat oferta. Un morcov a fluturat prin faţa mea şi l-am luat", a declarat el, citat de agenţia de presă Reuters.

Oferta a venit în mod cert de la el. Am acceptat oferta. Un morcov a fluturat prin faţa mea şi l-am luat.

Gerhard Gribkowsky
Fost bancher german
Cu toate acestea, Gribkowsky susţine că nu ştie ce aşteptări avea Ecclestone după ce a oferit mită.
"Asta a rămas ceva vag", a adăugat el.

Procurorii au însă o explicaţie: aceştia afirmă că Ecclestone l-a mituit pe Gribkowsky pentru a favoriza vânzarea drepturilor comerciale ale Formulei 1 de la banca germană BayernLB la fondul de investiţii CVC Capital Partners. Acest fond de investiţii i-a promis lui Ecclestone că îl va menţine în fruntea Formulei 1 după încheierea tranzacţiei. În cazul în care BayernLB ar fi vândut drepturile comerciale unei alte companii, Ecclestone risca să piardă controlul asupra competiţiei.

În schimb, Ecclestone a susţinut în permanenţă că Gribkowsky i-a cerut 44 de milioane de dolari pentru a nu face acuzaţii false despre taxele pe care le are de plătit către autorităţile britanice.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • În schimb, Ecclestone a susţinut în permanenţă că Gribkowsky i-a cerut 44 de milioane de dolari pentru a nu face acuzaţii false despre taxele pe care le are de plătit către autorităţile britanice.


    Adica Bernie, om serios, platea un alt om ca ala sa nu spuna minciuni despre el=)) Asta e superba!
    Bernie: "Te rog eu, Grib, uite aici 44 de mil, dar nu spune minciuni despre mine, caci ma ranesc minciunile. Sufar si plang."
    Cum sa te aperi cu penibilitatea asta? Ce judecator e prost sa creada? Indiscutabil e vorba de mita. Nimeni nu da sume atat de mari daca nu vrea sa mituiasca, sa-si creeze avantaje pe cai ilegale.
    Macar daca avea si el o scuza mai buna. Bernie la brutarie!
    9 0
  • Ambii is buni...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru