Prodrive are un rival pentru cumpararea echipei Renault

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 04.12.2009
Fondul de investitii Genii Capital a facut o oferta pentru cumpararea echipei Renault, intrand astfel in competitie cu Prodrive, potrivit unor surse din presa franceza.

Vanzarea echipei Renault este considerata deja drept o certitudine, singura necunoscuta fiind reprezentata de numele viitorului proprietar.

Daca pana in urma cu cateva ore Prodrive era considerata drept singura ofertanta, publicatia franceza Le Parisien a dezvaluit ca fondul de investitii luxemburghez Genii Capital a facut la randul sau o oferta concreta pentru achizitionarea team-ului.

Proprietarul companiei este Gerard Lopez, despre care anterior s-a vehiculat ca va cumpara Renault in cooperare cu Prodrive. Printre altele, Lopez detine compania Gravity Sports Management, care se ocupa cu cautarea unor tinere talente in sporturile cu motor.

Le Parisien sustine ca Lopez intentioneaza sa preia controlul financiar al echipei prin achizitionarea unui procent cuprins intre 75-100%, insa numele team-ului ar urma sa ramana Renault pana in 2011 inclusiv. In plus, se vehiculeaza ca Lopez este dispus sa preia controlul programului pentru tineri piloti al celor de la Renault.

Potrivit ultimelor informatii, cele doua oferte au imparatit conducerea Renault in doua tabere.

Reunit joi in sedinta la Paris, consiliul exectiv a amanat o decizie definitiva in acest caz pentru a analiza mai atent ambele propuneri. Se speculeaza ca CEO-ul Carlos Ghosn prefera varianta Genii Capital, in timp ce consiliul exectiv agreaza mai mult varianta Prodrive, datorita experientei pe care o are David Richards in sporturile cu motor.

Se anticipeaza ca Renault va lua o decizie finala in acest caz la intalnirea consiliului de conducere din 14 decembrie.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru