Programul echipelor in a doua zi de teste de la Jerez

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.12.2009
Cel putin cinci echipe au continuat sa simuleze conditiile din sezonul urmator in cadrul celei de-a doua zile de teste de la Jerez.

Dedicata in exclusivitate tinerilor piloti care au concurat in cel mult trei Mari Premii in Formula 1, sesiunea de teste de la Jerez a fost utilizata de echipe si pentru evaluarea comportamentului monoposturilor in perspectiva sezonului urmator.

Intrucat realimentarea cu combustibil va fi interzisa in timpul curselor incepand din 2010, cele mai multe echipe au testat in Spania cu rezervorul plin, pilotii admitand la final ca acest lucru le-a afectat viteza si, implicit, timpii.

Una dintre echipele care au utilizat aceasta strategie a fost Red Bull Racing, care a evalut de asemenea si setarile aerodinamice si franele. La randul lor, cei de la McLaren s-au declarat multumiti de feedback-ul primit din partea lui Gary Paffett in privinta utilizarii unui rezervor plin, echipa analizand de asemenea si efectele acestei strategii asupra degradarii pneurilor.

Scuderia Toro Rosso si Force India, cele mai slabe echipe din sezonul recent incheiat, au adoptat o strategie similara, insa italienii au suferit probleme mecanice la monopostul STR4 in cursul diminetii.

Nici Ferrari nu a facut exceptie de la regula utilizarii unui volum insemnat de combustibil, in timp ce BMW-Sauber s-a marginit sa le ofere debutantilor posibilitatea de a testa un monopost de Formula 1, intrucat germanii si-au anuntat retragerea din competitie inca din luna iulie.

In schimb, Brawn GP, Renault si Williams nu au precizat in comunicatele de presa strategia adoptata pentru aceasta sesiune de teste, insa nu este exclus ca si aceste echipe sa fi evaluat monoposturile in configuratia pentru 2010.

Joi este ultima zi de teste de pe circuitul de la Jerez si ultima ocazie pentru a vedea monoposturile din 2009 in actiune. Echipele vor reveni pe circuit abia in luna februarie, cand vor avea loc primele teste cu monoposturile din sezonul 2010.

Taguri: Jerez, test

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru