Presă: Red Bull a efectuat un test ilegal înainte de startul sezonului prin intermediul Toro Rosso

de Daniel Popescu
Joi, 05.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toro Rosso a efectuat un test de şase zile pentru Red Bull pe un drum rutier ce aparţine unei companii austriece înainte de startul sezonului, lucru interzis de regulament, potrivit presei internaţionale.

Esential 6 zile ar fi durat testul ilegal realizat de Red Bull la Graz
Mai multe publicaţii germane susţin că au intrat în posesia unor informaţii cu privire la un test secret organizat de Red Bull în localitatea austriacă Graz, pe terenul companiei AVL, care realizează diverse sisteme pentru trenuri de rulare şi motoare din industria auto.

Potrivit publicaţiei Motorsport Total, Red Bull ar fi efectuat o sesiune de teste de şase zile cu un monopost Toro Rosso pe un traseu rutier aflat în incinta AVL înainte de startul sezonului, dar după ultima sesiune de teste din Bahrain.

Scopul testului ar fi fost remedierea problemelor de fiabilitate cu noul motor furnizat de Renault, iar ipoteza este susţinută de faptul că ambele echipe Red Bull s-au prezentat într-o formă neaşteptat de bună la Marele Premiu al Australiei.

Călătorie de cinci zile la Graz. Îmi petrec weekendul la Graz, în Austria, dar nu este alegerea mea.

Antonio Felix da Costa
Pilot de teste Red Bull
În plus, Antonio Felix da Costa, pilotul de rezervă al celor de la Red Bull Racing, a scris în luna martie pe reţeaua de socializare Twitter că se află la Graz "fără voia lui".
"Călătorie de cinci zile la Graz. Îmi petrec weekendul la Graz, în Austria, dar nu este alegerea mea", a scris el pe contul personal.

Potrivit regulamentului sportiv, un astfel de test este interzis. Nu este exclus ca Red Bull să fi utilizat un monopost Toro Rosso tocmai pentru ca, în cazul în care presa internaţională descoperă existenţa testului, echipa pedepsită de FIA să fie Toro Rosso, şi nu cvadrupla campioana mondială. Potrivit surselor citate, FIA, Mercedes, Ferrari şi Sauber au fost deja informate de testul realizat de Red Bull la Graz.

Via Motorsport Total

Comentarii (12)

  • pam pam
    Si ce? Atat de corupta este FIA in momentul asta incat probabil le vor da o pedeapsa foarte foarte usoara gen: "tinerii piloti de pe filiera RB Academy nu au voie la urmatoarele teste pt tineri piloti". Nu uitati ce au facut anul trecut cu MB dupa acel test Pirelli ilegal de la Barcelona. In mod normal, echipele care fac astfel de teste ilegale ar trebui depunctate drastic.
    13 3
  • Valorosii, bastanii. Daca avem 2 echipe, suntem smecheri :D
    15 5
  • Specific RB, nu ar fi pentru prima oara cand se folosesc de "artificii legale" ca sa-i ajute .
    23 8
  • Corecti nu sunt nici unii.Insa a fost batator la ochii cum fara sa reuseasca sa parcurga tururi in trei sesiuni de testare vin peste aproape toti ceilalti in Australia.
    19 3
  • Ce va mai mira? La trisorii astia totul este posibil. Rusine pt ei si Mercedes, pt ce au facut anul trecut.
    15 11
  • coca cola
    Explicabil cum au castigat 4 ani titluri. Sunt convins ca nu e prima data. Cu Bernie alaturi, cu un regulament permisiv pt ei, facut pentru Newey. Cu regulamente care se schimba cand vor muschii lor in timpul sezonlui. Cu a doua echipa care se implica direct pe circuit in lupta pt titlu. Marea echipa Redbull!
    18 6
  • Nu este nici o surpriza ,,RBR numai cu minarii au cistigat si anii trecuti si continua sa faca ce stiu cel mai bine ,SA TRISEZE ,,,
    17 7
  • ar trebui cumva penalizati in testele din iarna abia de faceau 2-3 km si acuma termina pe podium este ceva
    7 4
  • winrar
    ce a facut domnilor, MB?? un test cu Pirelli si au fost si sanctionati... au castigat ceva de pe urma acelui test?? nu.
    3 12
  • @winrar
    Nu stiu la ce campionat te-ai uitat tu, dar anul trecut, MB dintr-o echipa de locul 4, dupa acele teste a ajuns o echipa de locul 2. Pana la acele teste nu intelegeau deloc pneurile, brusc dupa acele teste in prima cursa, aveau timpi de top 3. Stiu ca tu esti unul din fanii MB aparuti ca ciupercile dupa ploaie care pana anul acesta ai sustinut nu stiu ce echipa, dar frate.... de la pozitia a 4-a in clasament general sa ai un salt brusc pe 2 imediat dupa ce ai facut teste cu pneurile pirelli pe monopostul din acel an-2013(deci ei nici macar bunul simt sa faca acele teste pe monopostul 2012 nu au avut) mie mi se pare chiar nerusinare maxima. Zici ca nu au castigat nimic? te inseli! au castigat vreo cateva milioane de euro bune pt acel loc 2 obtinut in clasamentul pe echipe. Daca stie careva care este diferenta de bani intre locul 4 si locul 2 la clasamentul constructorilor, rog sa posteze aici.
    2 0
  • iceman
    http://www1.skysports.com/f1/news/12471/9338951/toro-rosso-reportedly-completed-rolling-road-test-on-eve-of-the-2014-season
    2 0
  • in schimb Ferrari nici cind au trisat n-au fost in stare sa cistige:))))
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru