Proprietarul F1 cercetează actele de corupţie de la cumpărarea drepturilor TV

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 16.02.2011
CVC Capital Partener investighează posibilele acte de corupţie prin intermediul cărora a intrat în posesia drepturilor comerciale ale Formulei 1 în 2006.

Postul britanic de televiziune SkyNews a dezvăluit marţi seară că CVC Capital Partners, compania care deţine drepturile de comercializare ale Formulei 1, a angajat compania de audit Ernst & Young şi casa de avocatură Freshfields Bruckhaus Deringer să investigheze circumstanţele în care a obţinut drepturile TV în anul 2006.

Informaţia vine la numai câteva săptămâni după arestarea în luna ianuarie a bancherului Gerhard Gribkowsky, acuzat în Germania că a primit o mită de 50 de milioane de dolari pentru a facilita tranzacţia prin care CVC Capital Partners a cumpărat drepturile TV.

Anterior, compania CVC Capital Partners a susţinut că nu ştie nimic despre acest scandal de corupţie, în timp ce Bernie Ecclestone a afirmat răspicat că nu l-a mituit pe Gribkowsky pentru a facilita tranzacţia.

Angajarea unei comapnii de audit financiar evidenţiază dorinţa de a face lumină în acest caz şi vine în contextul în care compania a primit o ofertă pentru a vinde drepturile comerciale ale Formulei 1 unor oameni de afaceri din Abu Dhabi. În ultimele luni s-a speculat insistent că arabii din Abu Dhabi doresc să-şi sporească influenţa în Formula 1 prin achiziţionarea drepturilor TV de la CVC Capital Partners.

Via | SkyNews

Comentarii (1)

  • tech_nick
    Inca un argument...
    ...cum ca marketingul ,,macina" bine si-n F1??
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru