Proprietarul UPC şi grupul Discovery-Eurosport oferă 4 miliarde de dolari pentru 49% din Formula 1

de Daniel Popescu
Vineri, 13.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Liberty Global, companie care deţine operatorul de telecomunicaţii UPC, şi grupul Discovery, din care face parte şi televiziunea Eurosport, oferă 4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea unui pachet de 49% din acţiunile Formulei 1.

Esential 4 miliarde de dolari ofera Liberty Global si Discovery Communications pentru 49% din actiunile Formulei 1
4.5 miliarde de dolari este suma solicitata de CVC Capital Partners
49% este pachetul de actiuni pe care il doresc Liberty Global si Discovery Communications
Presa internaţională a relatat la începutul lunii februarie că un consorţiu format din companiile media Liberty Global şi Discovery Communications negociază preluarea unui pachet de 49% din acţiunile Formulei 1.

Între timp, negocierile dintre cele două părţi au avansat, iar alianţa media formată de cele două companii a oferit 4 miliarde de dolari pentru acest pachet, potrivit agenţiei de presă Bloomberg.

Practic, cele două companii vor să cumpere pachetul de 35.5% deţinut de CVC Capital Partners şi cele 15.3% din acţiuni deţinute în continuare de bancă americană Lehman Brothers.

Împreună, CVC Capital Partners şi Lehman Brothers deţin 50.8% din acţiunile Formulei 1.

Chiar dacă CVC Capital Partners solicită 4.5 miliarde de dolari pentru pachetul de 49% din acţiuni, negocierile sunt într-un stadiu avansat, astfel că finalizarea acestora ar putea fi destul de aproape. Bernie Ecclestone a confirmat că cele două părţi negociază de mai mult timp, însă susţine că nu este la curent cu stadiul acestora.

Legătura dintre cele două companii interesate de achiziţie este făcută de mogulul american John Malone, care deţine compania Liberty Global, dar şi 29% din drepturile de vot în consiliul de administraţie al grupului Discovery.

Implicaţii pentru România: operatorul UPC şi EuroSport

Compania Liberty Global deţine, printre altele, operatorul de telecomunicaţii UPC, care activează inclusiv pe piaţa din România, fiind unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de internet şi televiziune. În plus, Discovery Communications deţine în prezent 51% din acţiunile postului de televiziune EuroSport, recepţionat de asemenea în cele mai multe reţele de cablu din România.

La nivel internaţional, o astfel de tranzacţie pe piaţa drepturilor TV ale Formulei 1 ar putea avea ca efect transmiterea curselor de Formula 1 de către EuroSport, cel puţin după expirarea actualelor contracte în vigoare.

În România, drepturile TV pentru perioada 2014-2019 se află în proprietatea agenţiei media MP&Silva, iar pentru sezoanele 2014 şi 2015 au fost achiziţionate de postul TV Dolce Sport, aflat în proprietatea operatorului Romtelecom.

Via Bloomberg

Comentarii (1)

  • sa-i dea drumul mai repede!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru