Chinezii şi americanii se aliază pentru a cumpăra Formula 1

de Daniel Popescu
Luni, 19.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un fond de investiţii din China s-a aliat cu americanul Stephen Ross pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni în Formula 1, potrivit presei internaţionale.

Bernie Ecclestone a dezvăluit recent că există şanse ca Formula 1 să aibă un nou proprietar până la finalul anului. Chiar dacă ulterior britanicul a afirmat că CVC Capital Partners, acţionarul principal al competiţiei, nu intenţionează să renunţe la Formula 1, presa internaţională relatează noi informaţii despre potenţialii cumpărători.

Astfel, pe lista pretendenţilor a apărut şi fondul de investiţii chinez China Media Capital (CMC), care s-a aliat cu antreprenorul american Stephen Ross, proprietarul echipei de fotbal american Miami Dolphins, pentru a face o ofertă comună.

Potrivit postului de televiziune Sky news, consorţiul speră să obţină o perioadă de graţie de 90 de zile în care să aibă dreptul de a negocia în exclusivitate cu Bernie Ecclestone achiziţionarea Formulei 1, dar şi pentru a putea face o analiză concretă în privinţa costurilor.

Esential 35.5% din actiuni detine CVC Capital Partners
În prezent, acţionarul principal al Formulei 1 este fondul american de investiţii CVC Capital Partners, care deţine 35.5% din acţiuni, în timp ce printre ceilalţi acţionari se numără compania de investiţii Blackrock, fondul american Waddell & Reed, fondul naţional de investiţii al Norvegiei sau banca Lehman Brothers.
Ecclestone însuşi deţine 5.3% din acţiuni.

În luna iunie, presa internaţională a relatat că statul Qatar şi compania americană de investiţii RSE Ventures deţinută de Ross vor să cumpere Formula 1 pentru circa 8 miliarde de dolari, în timp ce anul trecut s-a vehiculat un interes din partea companiilor Liberty Global, proprietarul operatorului UPC din România, şi Discovery Communications, grup TV care deţine inclusiv Eurosport.

Via F1i

Comentarii (1)

  • China Media Capital a semnat de curând un contract cu Warner Bros pentru a co-produce o serie de filme în limba chineză.
    Parcă văd că Jackie Chan va juca rolul bufonului regelui într-un film intitulat "Open Road".
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru