Ecclestone propune ca producătorii de motoare să nu mai aibă propriile echipe

de Daniel Popescu
Joi, 15.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone crede că Formula 1 poate rezolva problemele actuale dacă producătorii de motoare nu ar mai avea propriile echipe.

Singura problemă pe care o avem astăzi este că avem doi constructori care vor să se asigure că nimeni nu destabilizează ce fac.

Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone este împotriva actualului format al regulamentului pentru motoare şi consideră că Mercedes şi Ferrari îşi impun punctul de vedere datorită influenţei de care se bucură.

Britanicul, care va împlini 85 de ani la sfârşitul lunii octombrie, susţine că aceşti doi constructori sunt la baza tuturor problemelor pe care le are competiţia din acest punct de vedere.

"Singura problemă pe care o avem astăzi este că avem doi constructori care vor să se asigure că nimeni nu destabilizează ce fac", a explicat el.

Ecclestone se referă la faptul că Mercedes şi Ferrari sunt singurii constructori care beneficiază în prezent de motoare puternice, în timp ce rivalii de la Renault şi Honda au în continuare probleme. De altfel, Red Bull este pe punctul de a se retrage din Formula 1 după ce Mercedes şi Ferrari au refuzat să le ofere unităţi de propulsie de teamă că vor întări prea mult echipa austriacă.

Ecclestone are însă şi o soluţie inedită: constructorii să nu mai aibă propriile echipe în Formula 1.

"Am avea un constructor independent care ar putea furniza motoare pentru toată lumea. Nu am avea un motor standard, ci am avea de ales între mai multe motoare. Vrem să revenim la era Cosworth", a precizat el, referindu-se la faptul că Brabham a câştigat titlul în 1981 cu motoare Cosworth, fără însă să fie o echipă de uzină.

Via Autosport (contra-cost)

Comentarii (10)

  • Problemele pe care le aveti astazi, pentru ca sunt mai multe si nu doar una, sunt probleme generate de dumneta insuti domnule Bernie, impreuna cu FOM si FIA. Prin masurile si regulamentele idioate pe care le-ati implementat in ultimul deceniu, ati facut varza F1. Din nefericire pentru mine, ca foarte vechi fan al acestui sport, constat cu infrigurare, ca nici in al 24-lea ceas, nu v-ati trezit la realitate.
    23 5
  • Adrian Fuchs
    O noua nerozie din ciclul "Octogenarii spun lucruri traznite". Se zvoneste ca Bernie asta ar fi de loc din Naroada, Teleorman. Comuna Naroada, satul Natanga...
    18 4
  • Am zis de multe ori ca omu' e senil.... dar afirnatia asta depaseste orice inchipuire... e in pragul nebuniei. In loc sa atraga cat mai multi constructori in F! cu echipe proprii, sa vedem si noi bataie, el vrea "Formula Renault 3.5 litri". Pai ce e mai bine: Ferrari vs Mecedes vs Honda vx Renault vs Ford vs Audi vs Jaguar vs ETC sau o cupa monomarca Cosworth castigata de Red Bull?? (banuiesc ca cei de la Red Bull i-au bagat TAMPENIILE astea in cap). Cum ar fi sa vedem F1 fara Ferrari, dar cu echipe motorizate de ei????
    O tampenie debitata de un mos senil impins de la spate de un "taur rosu" frustrat. (decat sa impinga de la spate un mos senil care le face jocul, mai bine si-ar vedea de lungul nasului si ar avea niste discursuri decente in presa si cu partenerii de competitie si poate atunci s-ar gasi cineva sa le dea un motor)
    23 3
  • Medicamenteeee!!!!
    24 2
  • Astept replica celor de la Ferrari si Mercedes.
    19 2
  • Atunci ar trebui Mercedes, Ferrari, Renault si Honda sa isi faca propria formula ( Williams si Mclaren sigur iar urma). Sa vedem cat ar mai valora "prostia" Bernie + RB atunci...
    13 2
  • si ferrari...?
    5 1
  • era o vreme cand erau multe echipe in F1 cu multi producatori de sasiuri si cativa producatori de motoare. Cum motoristii vor (si) echipa proprie ceilalti raman in plan secund si se retrag. Cum sunt putini motoristi raman putine echipe in F1.
    6 1
  • cosmin
    bolnav psihic fara ferrari ar pierde 30 la suta din audienta
    0 0
  • Bernie nu e prost, doar nebun!
    De parca e vina Mercedes sau Ferrari ca au facut un motor mai bun decat al celorlalti. Sau ca ceilati nu au un motor la acelasi nivel.
    E aberant, inclusiv usoara impingere a Mercedes si Ferrari catre zona "client".
    Bernie se pare ca vrea sa procedeze cu motoarele exact cum a facut cu anvelopele! Un singur producator de motoare.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru