Propunerile FOTA pentru sezonul 2010

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 04.02.2009
Echipele de Formula 1 au venit cu un nou set de propuneri in perspectiva sezonului 2010, menita sa reduca costurilor in Marele Circ.

Discutiile FIA - FOTA, despre care am amintit si in cursul acestei dimineti, au constat, printre altele, si in definitivarea unor propuneri concrete din partea echipelor.

Astfel, FOTA isi reafirma intentia de a furniza motoare ieftine echipelor independente incepand din sezonul 2010. Costurile echipelor independente pentru motoare se vor ridica astfel la 5 milioane de euro pe sezon, la care se adauga un contract de 1,5 milioane de euro pentru cutiile de viteze.

Desi o astfel de propunere ar putea face inutila utilizarea motoarelor standard propuse de Cosworth, FOTA sustine ca nu va impiedica nicio echipa sa apeleze la o astfel de masura.

De asemenea, echipele au analizat posibilitatea de a interzice realimentarile cu benzina incepand din 2010 si de a utiliza o telemetrie standard. In plus, se anticipeaza o inchidere a fabricile echipelor timp de doua saptamani pe parcursul verii din 2010 si utilizarea limitata a tunelului de vant.

FOTA analizeaza in prezent rezultatele sondajului efectuat de ING si publicatia britanica F1 Racing, prin care fanii si-au exprimat opiniile despre modurile in care poate fi imbunatatita competitia.

Nu este cunoscut timpul alocat de FOTA discutiilor despre costul super-licentelor de pilot sau despre propunerea de a permite efectuarea testelor si dupa inceputul noului sezon, asa cum s-a speculat in ultima perioada.

Taguri: FIA, FOTA, cost, regulament

Comentarii (2)

  • ce tampenii
    ce fain se distruge sportul asta...cum sa intrezici realimentarea...doamne, doamne...trezestei pe astia la realitate
    0 0
  • Propuneri
    Interyicerea alimentarii mi se pare o propunere ff buna care ar duce la imbunatatirea spectacolului + vezi perioada TURBO - in care pilotul din fruntea cursei sa ramana fara carburant pe ultima suta de metri.
    Interesant mi s-ar parea si neobligativitatea schimbarii pneurilor - a se vedea victoriile benetton din anii `86-`90
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru