Prost a testat un monopost Red Bull la Paul Ricard

de Daniel Popescu
Luni, 01.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cvadruplul campion mondial Alain Prost a testat în weekend un monopost Red Bull din sezonul 2010 pe circuitul Paul Ricard din Franţa.

M-am gândit că nu ar fi prea rău să ştiu cum este un monopost modern de Formula 1.

Alain Prost
Cvadruplu campion mondial
Alain Prost a revenit la volanul unui monopost de Formula 1 pentru prima oară după 1996, în cadrul unui eveniment găzduit de Renault şi Red Bull.

În vârstă de 57 de ani, cvadruplul campion mondial a avut oportunitatea să piloteze un Red Bull RB6 din sezonul 2010 pe circuitul Paul Ricard din Franţa, atât în după-amiaza zilei de sâmbătă, cât şi duminică dimineaţă. Francezul a dezvăluit că anterior a refuzat numeroase propuneri în acest sens, însă de data aceasta a fost curios să afle cum s-au schimbat monoposturile de Formula 1 comparativ cu începutul anilor '90.

"Renault mi-a spus cu 10 zile în urmă că aceasta este o oportunitate în cazul în care vreau să fac asta. Înainte nici măcar nu am ştiut că a existat o posibilitate. Am avut multe oportunităţi cu alte echipe în trecut, dar niciodată nu am vrut să fac asta.

Dar recent m-am gândit că nu ar fi prea rău să ştiu cum este un monopost modern de Formula 1", a declarat el pentru publicaţia Autosport.

Prost susţine că, deşi tehnologia s-a schimbat dramatic în ultimii ani, ar avea nevoie doar de timp pentru a se acomoda la noile specificaţii, întrucât pilotajul în sine nu este foarte diferit.

"Ştiu că nu pot pilota ca un nebun pentru a avea performanţe, dar chiar şi ce am făcut aici este suficient pentru a vedea cum este şi pentru a judeca un monopost modern de Formula 1. Nu este prea diferit, dar instrumentele sunt folosite altfel. Monopostul este foarte aspru şi trebuie doar să te obişnuieşti cu el. Dacă nu ai pilotat un monopost modern de Formula 1 este imposibil să-l compari cu vechile monoposturi. A fost foarte frumos, o bună oportunitate de care m-am bucurat", a mai precizat el.

Prost este ambasador Renault, iar Red Bull este principalul client al francezilor în Formula 1.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru