Prost: "Franţa nu mai există în Formula 1"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.12.2010
Cvadruplul campion mondial Alain Prost şi-a exprimat regretul că Franţa nu mai este implicată în Formula 1 după ce Renault a vândut şi ultimele 25% din acţiunile echipei.

Renault a şi-a vândut în această săptămână ultimele 25% din acţiuni pe care le mai deţinea la Renault F1 Team, optând să rămână în Formula 1 doar ca furnizor de motoare.

Decizia constructorului completează situaţia precară în care se regăseşte Franta, care în prezent nu mai găzduieşte niciun Mare Premiu, nu mai are niciun pilot şi nicio echipă în competiţie. În acest context, cvadruplul campion mondial Alain Prost consideră că Franţa nu mai există pe harta Formulei 1, însă admite că situaţia a fost generată parţial de climatul economic nefavorabil.

"Există un defetism, dar acestea sunt faptele. Franta a ajuns la limita subzistentei. Totuşi, asta nu este întotdeauna rău, trebuie să fim realişti şi optimişti. Oamenii realizează că asta nu este un lucru bun pentru o tara cu industrie auto precum Franta. Probabil se vor pune în aplicare măsuri şi strategii pentru ca lucrurile să revină la normal, poate mai solid decât în trecut. Dar este extrem de dificil în acest moment".

"Companiile şi producătorii nu mai vor să investească în F1, nu mai exista un Mare Premiu al Franţei şi niciun pilot francez. Piloţii aduc fanii şi acesta este interesul oamenilor în sport. Totuşi, pentru mine nu este o surpriză ce s-a întâmplat, iar acum trebuie să facem lucrurile în mod diferit", a declarat francezul pentru publicaţia Auto Hebdo.

Via | GPUpdate

Comentarii (1)

  • noroc ca Todt e de-al lor... va lua masuri!
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru