Proton confirmă intenţia de a cumpăra 25% din Renault F1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 03.12.2010
Constructorul malaezian Proton a confirmat că negociază cu Renault preluarea unui pachet de 25% din acţiunile echipei de Formula 1.

Presa internaţională speculează de mai multe săptămâni că Renault intenţionează să rămână în Formula 1 strict ca furnizori de motoare. În prezent, constructorul francez mai deţine 25% din acţiunile echipei de Formula 1, pachetul majoritar aparţinând companiei luxemburgheze Genii Capital.

Potrivit speculaţiilor, pachetul de 25% de acţiuni ar urma să fie preluat de constructorul malaezian Proton, care deţine constructorul britanic Lotus, intenţia fiind de a redenumi echipa în Lotus Renault.

Informaţiile au fost confirmate pentru prima oară de oficialii Proton, care anticipează că un anunţ oficial pe acest subiect ar putea fi făcut în următoarele zile. "Aceasta este intenţia, iar o decizie va fi luată în curând. Suntem aproape, trebuie să mai aşteptaţi doar câteva zile. Discutăm despre cele 25% din acţiuni. Este prematur să dezvăluim procentajul corect, dar trebuie să fim într-o poziţie care să ne permită să controlăm brandul nostru", a declarat Datuk Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahi, directorul executiv al Proton, pentru publicaţia malaeziană The Star.

Între timp, Proton continuă lupta în justiţie cu actuala echipă Lotus Racing pentru dreptul de a utiliza numele Lotus în Formula 1.

Via | GMM

Comentarii (1)

  • waw
    ce nume lung are tipu ala:))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru