Proton neagă că Genii Capital va cumpăra constructorul Lotus

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 13.10.2011
Proton, proprietarul constructorului Lotus, a negat speculaţiile potrivit cărora va vinde compania fondului de investiţii Genii Capital, coproprietarul echipei Renault.

Presa internaţională a speculat la Suzuka că Genii Capital şi Lotus, acţionarii echipei Renault, se pregătesc să-şi întărească parteneriatul din Formula 1 printr-un schimb de acţiuni.

Strategia ar fi implicat ca Genii Capital să devină acţionar la constructorul Lotus, însă informaţiile au fost negate joi de reprezentaţii Proton, constructorul malaezian care deţină Lotus.

"Proton anunţă că mişcările dintre Lotus şi Genii Capital nu sunt adevărate şi că informaţiile au o natură puternic speculativă. Relaţia Proton cu Genii Capital este la fel de bună ca întotdeauna. Prioritatea noastră este să ne asigurăm ca planul de afaceri al Lotus este executat conform programului şi ca ambele părţi doresc să aibă succes. Scopul investiţiei făcute de Lotus în Formula 1 ca sponsor principal al Renault este să creeze sinergii dinamice pentru marketing şi brand. Proton nu doreşte să amplifice ştirile speculative şi sperăm că acest comunicat va pune capăt tuturor speculaţiilor", precizează Proton într-un comunicat de presă.

Renault intenţionează să-şi schimbe numele în Lotus începând din sezonul următor.

Via | Proton

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru