Qatar ar putea găzdui o sesiune de teste înaintea sezonului 2014

de Daniel Popescu
Marti, 23.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele iau în calcul posibilitatea unei sesiuni de teste pe circuitul Losail din Qatar înainte de startul sezonului 2014.

Introducerea noilor motoare V6 de 1.6 litri în sezonul 2014 a determinat echipele să organizeze o sesiune suplimentară de teste la începutul anului viitor, însă circuitul nu a fost încă stabilit.

Deşi iniţial s-a vehiculat varianta ca testele să aibă loc în Bahrain şi ca statul din Orientul Mijlociu să găzduiască prima cursă a sezonului, în această săptămână a apărut o variantă surprinzătoare.

Circuitul Losail din Qatar, care găzduieşte de mai mulţi ani curse în nocturna în MotoGP, şi-a manifestat disponibilitatea de a găzdui echipele.

Formula 1 nu a concurat niciodată în Qatar, însă circuitul Losail respectă standardele FIA pentru aceasta competiţie şi a dezvăluit anterior că intenţionează să pătrundă în calendarul Formulei 1 la un moment dat.

Urmareste Automarket
Echipele vor să testeze într-o ţară din Orientul Mijlociu pentru a profita de temperaturile mari, în condiţiile în care în acest an sesiunile de evaluare din Spania au fost compromise de vremea foarte rece.
Ideea este acceptată inclusiv de Pirelli, unicul furnizor de pneuri din Formula 1.

"Tot timpul am spus că cu cât mai devreme putem testa în condiţii reprezentative cu atât mai bine. Ar permite echipelor să aibă o înţelegere mai clară a ceea ce este necesar pentru startul sezonului, pentru a avea mai puţine discuţii despre surprize. Noi am fi mulţumiţi, indiferent că este vorba despre Bahrain, Qatar sau Abu Dhabi", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru