Raikkonen: "Am şanse la titlu, dar nu sunt disperat să-l câştig"

de Daniel Popescu
Vineri, 31.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen consideră că are şanse reale să cucerească titlul mondial în acest sezon, însă insistă că nu este "disperat" să pună din nou mâna pe trofeu.

Kimi Raikkonen are de recuperat un deficit de 48 de puncte în cursa pentru titlul mondial din acest sezon, însă acest lucru nu îl impedică să spere la cucerirea trofeului. Pilotul echipei Lotus crede că toţi piloţii din fruntea clasamentului au o şansă reală la titlu în contextul numeroaselor surprize din acest sezon şi a celor 225 de puncte încă disponibile.

"Încă am o şansă bună. Nimeni nu ştie ce se va întâmpla până la sfârşitul anului. Am o şansă aproape la fel de bună ca a celorlalţi. Niciodată nu spun că am o şansă mai bună, probabil că am cea mai slabă şansă dintre cei din frunte. Cu excepţia lui Alonso, toţi ceilalţi sunt destul de aproape şi mai sunt multe puncte de câştigat. Alonso are un avantaj major de puncte, dar mai sunt multe puncte în joc. Ai nevoie doar de o cursă proastă şi vei pierde poziţiile bune", a declarat finlandezul.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Raikkonen afirmă că nu este disperat să obţină un nou titlu mondial după cel obţinut cu Ferrari în 2007 şi susţine că un astfel de trofeu nu are nicio influenţă cu privire la viitorul său în cea mai importantă competiţie de monoposturi din lume.

"Întotdeauna am spus că sunt fericit dacă câştig un titlu şi că dacă mai apre ceva după aceea bine, dar nu sunt disperat.

Facem tot ce putem pentru a câştiga, dar dacă nu va fi să fie, nu va fi să fie. Un titlu nu-mi schimbă viaţa. Suntem aici pentru a câştiga curse şi campionate, dar nu este ca şi cum asta mi-ar schimba viaţa complet. Când simt că trebuie să mă retrag mă retrag. Titlu nu va reprezenta un motiv să rămân aici", a mai precizat el.

Via SkySports, Autosport

Comentarii (6)

  • Daca e asa cum spune,atunci o sa castige nu unul,ci poate mai multe titluri decat credem noi,cu conditia sa aibe monopostul cel putin la fel de performant ca cel de acum.Un om care participa din placere,pasiune,fara a fi afectat sau influentat de esec,are toate sansele sa castige sau sa fie mereu in frunte,la bataie.Pare a fii baiatul mai mare care sta si priveste pustimea cum joaca sotron in spatele blocului...foarte tare :)))) !!!
    14 1
  • AndreiF1
    Asa zic toti, nu-i bai daca nu castigam titlul, nici unul nu-i disperat dupa un titlu, deh titlurile nu inseamna nimic. Dar in acelasi timp, toti pilotii zic ca vor numai sa castige, ca un loc doi este un esec major, si asa mai departe. Devine monoton sa asculti un pilot care se minte singur. Acum cateva curse, le spunea celor de la Lotus ca trebuie sa faca ceva cu masina ca nu merge bine, pai daca nu se bate la victorii si titlul, de ce ii pasa daca nu-i merge masina bine? Sa vedem cand se va astepta ca coechipierul lui sa-l ajute lol.
    5 14
  • Monoton e sa citesti decl lui alonso care spune ca masina lui e lenta si ca cei mai puternici adversari sunt massa si lewis!!!! Si nu Kimi isi pune coechipierul sa se izbesca de parapeti ca sa castige el cursa!!!!
    7 4
  • Kimi Raikkonen.Imaginea unui adevarat campion !
    12 6
  • Stilul lui Kimi nici nu trebuia sa spuneti cine a facut aceasta declaratie :))
    2 0
  • Eu, Kimi
    Eu sunt in F1 doar asa sa ma dau cu masina pe pista, nu ma intereseaza daca scot vreun punct. Sunt angajat de patron si-mi da un salariu de cateva milioane de euro pe an doar pentru ca sunt simpatic, sexy si am 5 fani in Romania.
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru