Raikkonen anticipează rezultate mai bune în 2013

de Daniel Popescu
Marti, 04.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen este încrezător că anul viitor va obţine performanţe mai bune în Formula 1, întrucât a căpătat deja experienţă la Lotus în acest sezon.

La revenirea în Formula 1 după o absenţă de două sezoane, Kimi Raikkonen a impresionat prin clasarea în puncte în 19 dintre cele 20 de curse, dar şi prin victoria din Abu Dhabi şi cele şapte podiumuri obţinute.

Finlandezul nu a putut lupta pentru titlul mondial din cauza unui debut de sezon mai puţin prolific, însă anticipează că situaţia va fi mai bună anul viitor.

"Cred că este mai uşor acum decât a fost la începutul anului, iar anul viitor ar trebui să fie şi mai uşor. Am câştigat multe puncte, dar ştim că dacă am fi început anul mai bine probabil că am fi luptat pentru titlu. Pentru anul viitor cunosc deja echipa, ştiu cum merg lucrurile şi ar trebui să avem un start mai uşor", a declarat fostul campion mondial.

Urmareste Automarket
Raikkonen consideră că parcursul bun din acest an se datorează şi atmosferei din cadrul echipei, întrucât Lotus a evitat implicarea în discuţii de natură politică şi s-a concentrat pe obţinerea de rezultate.

"Cred că totul se datorează întregii echipe, pentru că sunt mulţi oameni implicaţi.

Este vorba despre muncă în echipă şi toată lumea a încercat să facă acelaşi lucru, să facă tot ce se poate. Atmosferă a fost bună şi asta ne ajută. Întotdeauna am spus că această echipă este un pic diferită de altele pentru care am concurat anterior. Este vorba doar despre curse şi mai puţin despre politică şi de aceea este un loc bun în care să stau", a adăugat el.

Raikkonen are deja contract cu Lotus pentru sezonul următor, însă echipa nu a anunţat încă ofiical numele coechipierului său, deşi se anticipează că Romain Grosjean va fi păstrat.

Via Autosport

Comentarii (8)

  • Multa bafta!Anul asta a fost cel mai spectaculos pilot in curse,iar de la anul sper sa isi imbunatateasca si timpii din calificari.
    19 8
  • Cel mai "gaga" pilot al anului poate. Sper ca la anul sa gaseasca poarta deschisa sau sa mai lase votca deoparte.
    6 15
  • Toata lumea il lauda pe Alonso ca a scos mai mult decat poate masina ... nu e nici pe departe adevarat ... cine a scos cel mai mult dintr-o masina inferioara a fost Kimi ... nu sunt fanul lui dar cand cineva cu o masina de mijlocul plutonului ajunge pe locul 3, trebuie sa recunosti ca a facut mai mult decat poate masina
    16 5
  • Cei care se dau destepti cu vodca lui Kimi,au fost la vreo petrecere cu el,sau maninca castane.Nu cred ca bea mai mult decit ceilalti.Si apoi daca beat are rezultate,cum ar fi fara vodca-iar taia pe toti !!!
    13 4
  • Lotus au avut masina foarte buna in 2012, mai buna decat Ferrari in prima parte a anului iar Grosjean a fost mai rapid de multe ori decat Kimi. Lipsa de experienta si-a spus cuvantul. Lui Kimi ii trebuie GPS sau etilotest ca sa nu mai aiba iesiri prelungite si repetate in decor.
    6 17
  • @marc: ai vazut vreo cursa anul asta?
    13 3
  • Sepu,

    Masina Ferrari a fost cam de jumatatea plutonului, nu mai vb aiurea. Alonso a fost cel mai bun inginer de performanta.
    5 12
  • Ferrari chiar a avut o masina de jumatatea plutonului, o echipa care chiar a avut disputa ei cu Force India-Mercedes(Alonso afirma asta), este vorba despre Sauber- Ferrari care a terminat pe locul 6 in campionat in fata celor de la Force India-Mercedes. Echipa de uzina FERRARI A TERMINAT PE LOCUL 2 campionatul si nu la mijlocul plutonului. Cat despre Massa....imi pare rau.

    RAIKKONEN a incantat in ciuda gurilor care nu i-au acordat credit.
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru