Raikkonen avertizează că are nevoie de un monopost Lotus mai bun

de Daniel Popescu
Luni, 24.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen consideră că Lotus trebuie să îmbunătăţească monopostul pentru a putea rămâne în lupta pentru titlul mondial.

Kimi Raikkonen a rămas pe locul trei în clasamentul general după Marele Premiu al statului Singapore, însă rezultatul modest din cursă în nocturna influenţează negativ speranţele sale la titlul mondial.

Finlandezul a încheiat cursa pe un modest loc şase după ce sâmbătă a ratat calificarea în Q3, astfel că diferenţa faţă de liderul Fernando Alonso s-a mărit la 45 de puncte. Cu şase curse înainte de finalul campaniei, fostul campion mondial susţine că Lotus trebuie să aducă îmbunătăţiri majore monopostului pentru a putea rămâne în lupta pentru trofeul suprem.

"Sunt încă pe locul trei în clasamentul general, însă trebuie să facem câteva îmbunătăţiri pentru următoarele curse cu scopul de a lupta cu monoposturile din frunte. Sper să putem face un pas înainte în Japonia şi să continuăm de acolo", a declarat el.

Urmareste Automarket
Lotus intenţionează să introducă în Japonia noul sistem Double Drag Reduction System (DDRS) pe care l-a evaluat de mai multe ori în antrenamentele de vineri.
Tehnologia permite creşterea vitezei pe liniile drepte cu 10-15 km/h indiferent dacă sistemul DRS este sau nu activat.

Raikkonen ar fi terminat pe locul şapte dacă Romain Grosjean nu i-ar fi cedat locul spre finalul cursei după ordinele de echipă primite de la boxe, însă francezul susţine că înţelege pe deplin decizia celor de la Lotus în contextul luptei pentru titlul mondial.

"Raikkonen era mai rapid decât mine spre finalul cursei şi nu avea sens să-l blochez. Nu este niciodată uşor pentru un pilot să se lase depăşit, chiar dacă este vorba despre coechipierul său, dar trebuie să fim inteligenţi în astfel de circumstanţe. Obiectivul meu este să fiu cât mai aproape de Raikkonen în termeni de viteza şi duminica am obţinut asta, aşa că putem fi mulţumiţi de rezultat după un start dificil de weekend", a explicat el.

Via Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru