Raikkonen, convins că va avea ocazia să câştige curse în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 23.04.2012
Kimi Raikkonen este sigur că va avea oportunitatea de a câştiga curse în 2012 după ce a terminat pe locul doi în Bahrain.

Kimi Raikkonen a plecat de pe poziţia a 11-a a grilei în Marele Premiu al statului Bahrain, însă un start excelent şi câteva depăşiri în primele tururi l-au adus în ipostaza de a lupta pentru victorie cu Sebastian Vettel.

După un atac nereuşit, pilotul echipei Lotus s-a mulţumit cu locul doi şi a urcat pe podiumul de premiere la doar a patra cursă de la revenirea în Formula 1 după o pauză de două sezoane. Finlandezul este încântat de performanţă şi anticipează că va putea câştiga curse în acest sezon.

"Bineînţeles că am vrut să câştig şi aş fi fost mult mai fericit dacă aş fi câştigat, dar cu toate acestea echipa merită ce a obţinut şi sper să ne punem în această poziţie mai des. Încă de la primele trei curse am avut monopostul cu care să fim acolo, dar am comis mici erori care ne-au costat prea mult. Duminică nu am fost prea departe. Ar fi trebuit să reuşesc, dar nu am făcut-o, aşa că sper să ne punem în această poziţie mai des pentru a avea o şansă.

Dar trebuie să muncim şi să îmbunătăţim anumite zone ale monopostului şi sunt sigur că putem fi acolo pentru a încerca să obţinem o victorie", a declarat fostul campion mondial.

Coechipierul său Romain Grosjean a completat performanţa finlandezului cu o clasare în premieră pe podium, iar francezul a admis că este entuziasmat de rezultatul pe care l-a obţinut.

"Este un sentiment grozav să obţin primul meu podium şi sunt mândru de întreaga echipă, care a făcut o treabă incredibilă duminică. Am ştiut pe tot parcursul sezonului cât de rapid poate fi monopostul, dar cu un pluton atât de echilibrat orice greşeală poate face diferenţa. Cred că duminică totul a mers perfect şi în sfârşit am fost capabili să demonstrăm cât de competitivi putem fi", a declarat el.

Grosjean a devenit duminică primul francez care urcă pe podium după Jean Aleşi la Marele Premiu al Belgiei din sezonul 1998.

Via | Lotus

Comentarii (7)

  • andrey_1293
    Raikkonen
    Bravo Kimi, aratale tu la plangaciosii din F1 cine e invingatorul. Iti asteptam victoria cat mai curand, eventual alaturi de Schumi pe podium
    21 2
  • Simona
    cu siguranta va castiga cateva curse, e un pilot adevarat, de scoala veche care nu sta pe ganduri cand e vorba sa faca o depasire in orice punct al pistei s-ar afla fara sa sa arunce "in gard" ca taximetristul de hamilton !!! :))
    19 9
  • Omul cursei
    Cred ca fara doar si poate, Kimi a fost omul cursei. Frumoasa cursa, frumoasa recuperare, frumoasa atitudine de cursa. Bataios inca Kimi, si cu talentul nestirbit. Frumos!
    29 1
  • Kimi Raikkonen
    Raikkonen merita numai cuvinte de lauda pentru prestatia din cursa de pe circuitul Sakhir,iar revenirea sa pe grila nu poate decat sa bucure orice fan adevarat al acestui sport ce ne tine pe toti in fata televizoarelor si ne uneste chiar daca simpatiile difera. Cu totii sunt piloti exceptionali,insa totusi se poate observa clasa pilotilor cu "antecedente",piloti ce cunosc drumul pe care il traverseaza acum pilotii tineri,si mai ales,piloti ce nu au nevoie de DRS pentru a efectua o manevra de depasire!
    17 2
  • mobius
    o cursa spectacol
    Raikonen a dovedit ca este acelasi pilot talentat si bataios si s-a comportat ca si cand nu ar fi lipsit de loc din competitie si nu poate fi comparat cu Schumacher, care se pare insa ca a contribuit decisiv la realizarea noului monopost Mercedes. La reusitele lui Raikonen si Grosjean a contribuit insa intr-o masura considerabila monopostul Lotus o frumoasa realizare a echipei (am numit si pilotii) iar motoarele Renault se pare ca dau satisfactie la toate echipele care il folosesc
    15 2
  • Fly Kimi, Fly!
    Ma bucur foarte mult ca s-a readaptat atat de repede la Formula 1. Se spune ca adevaratii campioni sunt cei care se adapteaza mai repede la orice schimbare. Daca Alonso spera la campionat cu masina pe care o are, atunci de ce nu si Kimi? Multa bafta Iceman!
    8 0
  • mercador
    vorbe frumoase despre kimi. Daca si la plecare i s-ar fi urat succes in alegerea facuta si un te asteptam inapoi, urare venita din partea tuturor, ar fi fost chiar perfect.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru