Raikkonen, convins că va fi rapid în calificări

de Daniel Popescu
Sambata, 17.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen şi-a exprimat speranţa că monopostul Lotus va fi rapid în calificări, în ciuda rezultatelor modeste din antrenamentele de vineri.

Kimi Raikkonen a fost unul dintre puţinii piloţi de top care nu a impresionat în primele sesiuni de antrenamente din cadrul Marelui Premiu al Statelor Unite.

Pilotul echipei Lotus a ocupat doar locurile 14 şi 11 în antrenamentele de vineri, însă acesta a minimalizat timpii modeşti, fiind convins că este o problemă generată de aderenţa scăzută.

"La fiecare Mare Premiu am suferit vinerea când nu este foarte multă aderenţă şi, pe măsură ce aderenţa creşte, suntem mai rapizi. Probabil că nu avem încă suficientă forţă de apăsare aerodinamică. Cunoaştem monopostul şi continuăm să-l schimbăm, dar în 95% dintre cazuri terminăm în acelaşi loc. Ştim că problemele sunt generate mai degrabă de circuit şi de pneuri", a declarat el.

Urmareste Automarket
Lotus a confirmat la finalul antrenamentelor că va utiliza în calificări şi cursa noul update la sistemul de evacuare Coandă prin care speră să beneficieze de o viteză mai bună pe liniile drepte decât în Abu Dhabi, iar Raikkonen este încrezător că va fi rapid în calificări dacă va circuitul va avea mai multă aderentă.

"Sunt sigur că dacă aderenţa se îmbunătăţeşte pe circuit atunci monopostul nostru va începe să funcţioneze şi ar trebui să fim în regulă.

Vom face ceva schimbări, dar mai mult sau mai puţin ştim unde ne aflăm. Nu există nimic magic prin care să fim cu o secundă mai rapizi. Asta nu se va întâmpla. Are mai mult legătură cu circuitul", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (2)

  • Ei bine...chiar a fost rapid Lotusul. Locurile 4 si 5, care s-au tranformat in locurile 4 si 9...nu vorbeste mult finlandezul dar cand cice, de obicei zice bine...cinste lui si noroc in cursa.
    6 0
  • Stie ce spune! Sa vedem ce ritm de cursa au azi....
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru