Raikkonen: "Drumul ocolitor era închis, dar eu l-am folosit în 2001"

de Daniel Popescu
Luni, 26.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a dezvăluit motivele pentru care a pilotat pe un traseu ocolitor al circuitului de la Interlagos în încercarea de a reveni pe pista: era o scurtătură spre circuit care acum era închisă.

Pe lângă duelul roată la roată cu Michael Schumacher, Kimi Raikkonen a oferit duminică şi un alt moment interesant în cadrul Marelui Premiu al Braziliei când a ieşit în decor în turul 52.

Pilotul echipei Lotus a ajuns pe un drum secundar şi a urmat traseul acestuia cu speranţa că va reveni pe circuit fără să părăsească asfaltul, însă drumul respectiv era închis cu o poartă. Finlandezul a fost nevoit să întoarcă şi să treacă prin iarbă pentru a reveni pe circuit, însă la finalul cursei a dezvăluit că a folosit acel traseu inedit într-o cursă din 2001, sezonul în care a debutat în Formula 1 pentru Sauber.

"Am ieşit de pe circuit în turul 52 pentru ca vizorul meu era murdar şi înceţoşat. În locul în care am ieşit în decor poţi reveni pe circuit printr-un pitlane pentru cursele din alte competiţii, dar trebuie să treci de o poartă. Ştiu asta pentru că am făcut acelaşi lucru în 2001, iar atunci poarta era deschisă. De data aceasta cineva a închis-o.

Anul viitor mă voi asigura că este din nou deschisă", a declarat amuzat Raikkonen.

Chiar dacă a terminat doar pe locul 10 şi a obţinut astfel un singur punct, Raikkonen a rămas pe locul trei în clasamentul general după ce Lewis Hamilton a fost nevoit să abandoneze.

Comentarii (13)

  • vodka este de vina :)))))))))))))
    15 49
  • in postura de bulishor...poate ca se impune un control antidoping inainte de cursa;La cate iesiri a avut in decor e clar ca avea niste lichide in plus in sange
    8 43
  • GrosJan
    Copilotul e de vina. Poate ca nu a patit la raliuri (unde chiar asa este, drumul gresit e blocat) ca sa vina sa o pateasca in F1.
    Acolo era o poarta magica. Treceai prin ea si luai un tur avans.
    9 33
  • GrosJan
    premiul intai pentru cei mai multi km facuti in afara pistei a fost castigat de kimi
    13 31
  • ...Pana una alta Kimi Raikkonen a terminat acest sezon pe locul 3 in clasamentul pilotilor si implicit in fata unor piloti precum Hamilton,Button,Webber sau Massa,piloti care au avut in mod evident monoposturi mai rapide decat Lotusul lui Kimi. Totodata,Raikkonen a reusit sa termine toate cursele din sezon si mai mult,a reusit sa termine mereu in puncte cu exceptia unei singure curse (cand daca nu avea acele probleme tehnice,ar fi terminat pe podium). Luand in calcul si depasirile numeroase efectuate de Kimi in 2012 alaturi de performantele mentionate anterior,tin sa va reamintesc,dragi "hateri" a lui Kimi,faptul ca baiatul asta,cu sau fara vodka,e al dracu de rapid.Poate e chiar condimentul secret care a lipsit din Formula 1 in 2010 si 2011. Dar,e ok! Kimi Raikkonen is BACK!
    55 7
  • GrosJan
    Saracul Raikkonen, Grosjean n-a putut sa-l ajute si sa-i deschida poarta.... saracul Raikkonen. Este foarte rapid Raikkonen la a iesi in decor, ca la depasiri i-au reusit doar cele in defavoarea colegului de echipa care oricum se lasa depasit pentru ca Raikkonen are nevoie de ordine de echipa si Schumacher, care oricum are un monopost... vai de zilele lui. Raikkonen este back, dar din pacate dupa anul viitor o sa fie away for good fara victorii sau alte realizari dar cu multi fani care cica tin cu el. Saracele fane... nu s-au prins inca ca baiatul nu-i interesat de ele... saracele fane.
    4 38
  • GrosJan
    Raikkonen e poate cel mai rapid pilot actual. As vrea sa-l vad cu Ham sau cu Alonso in echipa, ca sa mai piarda astia doi din urma din fani.
    21 10
  • clau_k2
    Asa de mult m-am bucurat cand o revenit.......e bestial..
    10 1
  • Orice s-ar zice, faza a fost fare...mai lipsea sa se dea jos din masina si sa deschida poarta aia cu mana lui.

    Si Raikkonen a facut destul de multe depasiri anul asta, a fost un come-back de succes. Plus ca e o figura necesara in paddock. Odata cu retragerea lui Schumacher, F1 ramane, prin el, Alonso si Button, cu radacini bune ale trecutului. Ia sa ne gandim, daca ar lipsi cei 3 de mai sus, cum ar aparea F1? ca un grup de tinerei zbantuiti, care concureaza doar de prin 2007 incoace...Massa le-ar fi decanul. E nevoie si de o oaresce continuitate, obtinuta (si) prin Raikkonen.
    17 1
  • Alexandra
    Vizorul era incetosat de la alcool bre:))))..ce panarama de pilot, in toata istoria n-am mai vazut pe unu care sa se piarda pa circuit!Sa fie testat cu alcooltestu' inainte cursa ca face numa' balarii cand bea!!
    3 18
  • a fost cel mai tare moment din cursa. Kimi stie sa ne faca ziua mai frumoasa.

    PS: @atm - ai uitat de Webber care se afla in formula 1 de ceva timp
    10 0
  • Ce bine era daca ar fi "avut chef" sa comunice cu cei de la boxe. Poate afla fara sa trebuiasca sa bata la poarta ca aceasta e inchisa.
    Dar, deh. I-a mustruluit pe cei "cu zgomotul de fond" din casca lui sa nu il mai deranjeze.
    A fost un moment amuzant privind la TV dar oare cei de la boxele Lotus ce reactie au avut cand l-au vazut ca iese la "shopping" ?
    7 5
  • este cel mai rapid pilot dar tot odata si cel mai nebun este pilotul care are performante cu ori care monopost
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru