Raikkonen: "Erorile de pilotaj şi de comunicare m-au costat"

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 17.03.2012
Kimi Raikkonen îşi justifică locul 18 de pe grila de start de la Melbourne prin erorile de pilotaj şi de comunicare cu echipa. Romain Grosjean este însă în extaz după locul trei pe grilă.

Lotus a avut un debut contrastant în sezonul 2012 al Formulei 1 după rezultatele contradictorii obţinute de Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean.

Revenit în Formula 1 după o absenţă de două sezoane, Raikkonen va pleca doar de pe locul 18 al grilei de start şi a dat vina pe o eroare personală şi o eroare de comunicare cu echipa pentru rezultatul modest.

"Ziua de azi nu a decurs conform planului. Nu există nicio problemă cu monopostul. Am comis o greşeală şi a existat o eroare de comunicare, aşa că nu am mai avut timp pentru încă un tur. Ne-a costat o poziţie bună, dar aşa se întâmpla uneori. Ar fi trebuit să fiu cu uşurinţă în Q2. Nu este cel mai bun start, dar vom încerca să punem totul în ordine pentru cursă. Monopostul este foarte rapid, iar direcţia a fost în regulă. Nu este perfectă pentru ceea ce vreau, dar nu-mi afectează pilotajul", a declarat finlandezul.

Afirmaţiile sale vin după ce în antrenamentele de vineri a avut numeroase probleme de adaptare la direcţie, însă calitatea monopostului a fost demonstrată şi de Grosjean.

Francezul, revenit la rândul său în Formula 1 pentru prima oară după 2009, a produs una dintre surprizele zilei după ce i-a învins pe cei de la Red Bull şi Mercedes şi a ocupat locul trei pe grila de start.

"Toată lumea a făcut o treabă fantastică. Este bine să revin în Formula 1 şi astăzi sunt mândru de această performanţă din partea monopostului Lotus. Am revenit aproape de top şi sper să continuăm aşa tot sezonul. (Performanţa) a venit din partea mea, dar şi monopostul funcţionează foarte bine. Dacă putem aduce câteva update-uri la fiecare cursă sper să putem lupta cu cei din frunte", a precizat el.

Via | Lotus

Comentarii (4)

  • Bogdan
    Parerea mea este ca maine va intra in puncte.
    18 1
  • Kimi
    Am mai vazut curse fantastice de a lui cind pleca de pe ultima si ajungea pe podium, Ramine de vazut cit de bine s-a acomodat
    15 0
  • X_zone
    HAMI HAMI HAMI
    raikko, n-am sa uit niciodata ca ai fost la McLaren si in ciuda eforturilor tale supraomenesti nu il puteai bate pe schumi si asta doar pt ca ferrari erau pe mana cu fia cum a fost redbull in ultimii doi ani, si cate motoare ai mai spart :(( esti un mare campion ...in rest ...go Hamulica gooooooo ;)
    5 14
  • @X_zone
    asta cu vina lui kimi in faptul ca spargea motoarele mercedes provine de la dan alexandrescu... cand a trecut la ferrari motoarele nu mai crapau... este un paradox: era foarte rapid si competitiv la McLaren dar masina il trada foarte des. de altfel ar fi castigat titlul acolo in fata lui alonso pe care il domina ... apoi la ferrari parea un inadaptat desi masina era fiabila... eu cred ca pur si simplu nu rezona cu italienii asa cum facuse la britanicii...
    16 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru