Raikkonen este resemnat că nu mai are şanse la titlu

de Daniel Popescu
Luni, 16.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a admis că şansele sale la titlul mondial sunt aproape nule după ce nu a câştigat niciun punct în ultimele două curse.

Esential 88 de puncte este diferenta dintre Vettel si Raikkonen in clasamentul general
Kimi Raikkonen se evidenţiase ca unul dintre principalii rivali ai lui Sebastian Vettel în lupta pentru titlul mondial, însă rezultatele modeste înregistrate la Spa-Francorchamps şi Monza l-au îndepărtat la 88 de puncte de pilotul Red Bull Racing.

Prin urmare, finlandezul a admis că în prezent nu mai are speranţe să cucerească trofeul, însă promite să lupte pentru puncte până la finalul anului.

"Nu câştigi campionate fără să obţii puncte. Am avut două curse în care nu am punctat, iar asta nu este ideal. Suntem aici pentru a concura şi a câştiga cât mai multe puncte. Sigur, asta încearcă toată lumea să facă, aşa că trebuie să continuăm să forţăm şi să sperăm că vom avea câteva curse bune în restul anului, apoi vom vedea unde terminăm în clasament", a declarat el.

Coechipierul său Romain Grosjean are oportunitatea de a deveni liderul echipei în sezonul următor după plecarea lui Raikkonen la Ferrari, însă francezul afirmă că este prea devreme să se gândească la o astfel de eventualitate.

"Mă concentrez în continuare pe acest sezon pentru a face cea mai bună treabă pentru echipă şi pentru a-mi demonstra abilităţile pe circuit.

Urmează câteva curse fantastice şi vor fi două luni pline. Voi forţa pentru a obţine cel mai bun rezultat şi ştiu că echipa şi toţi cei de la Enstone vor să terminăm acest sezon cu cele mai puternice rezultate, aşa că vrem să revenim cât mai des pe podium", a precizat el.

Via ESPNF1, GPUpdate

Comentarii (4)

  • Nu este adevarat, Kimi a si spus clar ca va forta pana la final de campionat .
    4 8
  • Unde sa mai forteze? Il despart 100 de puncte de Vettel!
    3 6
  • Fan F1
    Daca este sa fim sinceri, nici Alonso, nici Hamilton si nici Raikkonen nu mai au nici o sansa la titlul din acest an. Ca vor forta, ca nu vor forta tot dracul ala este, daca Vettel nu abandoneaza, nu mai exista nimic de facut. Si asta-i realitatea din teren, masina este bine pusa la punct si rezultatele se vad, numai pentru el de fapt, Webber este cam pe nicaieri. Doar la cursa din Monza, mi s-a parut ca Webber chiar face ceva, in rest este... el stie pe unde. Este evident ca nu se pot pregati doua masini identice, este la fel de evident ca Red Bull mizeaza pe Vettel si este treaba lor. Anul viitor vor avea sanse la piloti dar nu si la constructori, sau asa speram noi, fanii altor echipe lol. Dar pana atunci mai este mult pana departe.
    14 3
  • Mariess
    Anul trecut pilotii Lotus au transat titlul in favoarea lui vitel, se stie cum, pot s-o faca anul asta in favoarea lui Alonso. Mai sunt 7 curse.
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru