Raikkonen, încrezător că Lotus va obţine un rezultat bun la Melbourne

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.03.2012
Kimi Raikkonen consideră că monopostul Lotus E20 se potriveşte caracteristicilor circuitului de la Melbourne, motiv pentru care anticipează un rezultat bun în cursa de debut a sezonului.

Kimi Raikkonen se pregăteşte să revină în Formula 1 după o absenţă de două sezoane şi este încrezător că programarea etapei de debut în Australia va fi benefică pentru a obţine un rezultat cât mai bun.

Finlandezul îşi explică optimismul prin faptul că monopostul Lotus E20 se potriveşte foarte bine cerinţelor circuitului de la Melbourne.

"Ai nevoie de un monopost cu tracţiune bună şi tot ce am făcut în teste spune că E20 are o tracţiune bună, iar asta ne va ajuta. De asemenea, ne ajută stabilitatea la frânare, iar această zonă pare în regulă la maşină, aşa că suntem într-o poziţie bună. Inginerii mei au rulat simulări şi s-au uitat la datele din teste, aşa că avem o idee despre cum ar trebui să funcţioneze monopostul la Melbourne, dar nu vom şti cu siguranţă până când nu ajungem pe circuit. Este foarte dificil să spunem până când nu mergem pe circuit, dar cred şi sper că suntem destul de puternici", a declarat el.

În plus, fostul campion mondial a evitat să facă pronosticutri pentru cursă şi spune că principalul său obiectiv este să finalizeze cursa fără incidente majore.

"Voi încerca să mă descurc cât de bine pot şi vom vedea unde ajungem.

Pentru primul weekend din Australia vrem să avem un weekend bum fără probleme majore sau greşeli. Nu ştiu unde vom fi pe grila de start; nimeni nu ştie. Dacă ne uităm la timpii din teste echipele sunt foarte apropiate. Nu ştiu ce a făcut fiecare cu cantitatea de carburant şi asta va face diferenţa. Vom avea o idee după antrenamentele de la Melbourne, iar după calificări toată lumea va şti unde este", a mai precizat el.

Via | Lotus

Taguri: Lotus, Raikkonen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru