Raikkonen, încrezător că poate deveni campion cu Lotus

de Daniel Popescu
Marti, 29.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen şi-a exprimat convingerea că va fi capabil să câştige titlul mondial cu Lotus, în timp ce Romain Grosjean speră să facă uitate accidentele în care a fost implicat anul trecut.

Nimic din ce am văzut anul trecut nu m-a făcut să mă gândesc că un alt titlu este imposibil în viitor.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Kimi Raikkonen a obţinut o victorie în Abu Dhabi la revenirea în Formula 1 după o absenţă de două sezoane, iar acest lucru îl determină să privească cu încredere spre sezonul 2013.

Finlandezul este convins că Lotus îi poate oferi un monopost cu care să câştige titlul mondial, în special datorită performanţelor obţinute în trecut pe vremea când purta numele Benetton sau Renault.

"Poţi vedea în istoria lor că au câştigat titluri mondiale. Nimic din ce am văzut anul trecut nu m-a făcut să mă gândesc că un alt titlu este imposibil în viitor. Sigur, competiţia este dură şi toată lumea vrea să câştige. Echipa a mai învins pe toată lumea în trecut şi nu există nimic care să spună că nu o pot face din nou", a declarat el.

Cred că toată lumea aşteaptă să vadă dacă sunt capabil să fiu consecvent, pentru că această calitate mi-a lipsit un pic anul trecut.

Romain Grosjean
Pilot Lotus
În acest context, fostul campion mondial afirmă că este deja tentat să-şi prelungească cariera în Formula 1 şi în 2014, chiar dacă actualul sau contract expiră la sfârşitul anului.

"În acest moment nu mă gândesc ce va fi după acest sezon, dar sunt sigur că vom vorbi despre asta înainte de finalul anului.

M-am bucurat de revenirea în Formula 1 şi nu există niciun motiv pentru care să nu mă bucur şi în 2013. Ştiu că vor fi schimbări majore la monpoposturi şi în regulament pentru 2014, aşa că cine poate spune că nu va fi incitant?", a adăugat el.

Între timp, coechipierul său Romain Grosjean este determinat să treacă peste numeroasele incidente provocate anul trecut şi care i-au adus inclusiv o suspendare de o cursă.

"Cred că toată lumea aşteaptă să vadă dacă sunt capabil să fiu consecvent, pentru că această calitate mi-a lipsit un pic anul trecut. Ştiu asta şi voi face tot ce pot pentru a demonstra oamenilor că sunt capabil să-mi îndeplinesc acest obiectiv. Vreau să cobor din monopost şi să mă gândesc că am făcut o treabă bună. Sper să simt asta de cât mai multe ori în acest an", a precizat el.

Via Lotus

Comentarii (5)

  • Foarte frumos.Ramine acelasi om de bun simt pe care il cunoastem !!! Ii doresc mult succes.
    18 4
  • Sa nu uit. Sa mai lase vodca altfel se rataceste din nou pe circuit. Chiar daca pe volan are gps.
    3 21
  • prietene kimi si mort de beat e mai bun ca 98% din actualii piloti
    12 2
  • vyctor7
    Daca era Kimi intr-un Redbull ....Vettel era copil de mingi...
    12 0
  • Practic acum nu se bate la titlu decat cu Alonso si Vettel. Hamilton a iesit din carti, iar Button are de fiecare data cursa lui.
    Anul acesta a avut noroc Kimi. Problemele lui Button si Massa cu monopostul, problemele lui Hamilton(4 abandonuri, daca nu ma insel)... In conditii normale, mi-e teama ca kimi nu prindea top 5. Degeaba va agitati spunand ca Kimi e vreun Chuck Norris, dar monopostul Lotus nu e cine stie ce smecherie, e rapid, dar nu suficient cat sa castige o cursa si un titlu mondial.
    Ar fi o performanta locul 3 la constructori pentru Lotus, dar sper ca Hamilton la Mercedes sa faca lucruri bune si sa lupte pentru primele locuri. Avem nevoie de un Hamilton in top, altfel spectacolul va avea mult de suferit...
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru