Raikkonen: "Lotus a micşorat diferenţa faţă de rivali"

de Daniel Popescu
Sambata, 13.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen crede că Lotus este într-o formă mai bună pentru cursa din Coreea de Sud după ce a obţinut cel mai bun rezultat în calificări după aproape două luni.

Lotus nu a obţinut niciun podium în ultimele trei curse, însă echipa speră ca această serie să ia sfârşit în Marele Premiu al Coreei de Sud. Britanicii au introdus pe circuitul de la Yeongham noul sistem de evacuare Coandă, iar Kimi Raikkonen a terminat calificările pe locul cinci, cel mai bun rezultat al său de după Marele Premiu al Belgiei de la sfârşitul lunii august.

Finlandezul a remarcat progresele şi speră ca în cursa de duminică să înregistreze progrese, chiar dacă îi are în faţă pe rivalii de la Red Bull, McLaren şi Ferrari.

"Este bine să fim mai sus pe grila de start. Am fi putut fi într-o poziţie similară şi la ultima cursă, dar am derapat. Rezultatul ne ajută şi ne va permite să avem o cursă mai bună. Este o poziţie mai bună şi mai sigură pentru start", a declarat el.

Urmareste Automarket
Din punctul de vedere al lui Raikkonen, cea mai importantă concluzie după calificări este că Lotus a reuşit să reducă diferenţa comparativ cu cele trei echipe de top care au obţinut clasări mai bune pe grila de start.

"Cel mai bun lucru este că timpul nostru este mai aproape de cel din frunte, iar asta ar trebui să ne ajute în cursă.

Înainte eram în urmă în privinţa timpului şi ştiam mereu că va fi foarte dificil. Acum cred că avem o şansă mai bună să obţinem poziţii mai bune", a adăugat el.

Raikkonen a fost cu numai 0.383 secunde mai lent decât Mark Webber, după ce în ultimele Mari Premii inregistrese deficite de şapte-opt zecimi de secundă comparativ cu pilotul din pole position.

Comentarii (13)

  • GrosJan
    A invatat dom'le circuitul si fara sim? L-a invatat.
    Cand a fost testat prima data la Sauber, cum se face de fiecare data, i se indica pilotului ca in primele ture sa mearga incet. Ok, iese pe circuit si aude in casca ceva de genul "de ce gonesti ca nebunul?". "Pai nu gonesc, merg incet." "Aaa, mergi incet, atunci ia sa te vedem cum mergi repede" :) Si a mers.
    28 2
  • andrey_1293
    O sa fie o cursa frumoasa, si sper ca Raikkonen sa se pozitioneze cat mai sus. Ei au un monopost foarte bun in cursa. Chiar si cu sistemul de evacuare vechi, in cursa masina se comporta excelent. Acum cu noul sistem, chiar se vede diferenta in calificari. Daca va fi la fel si in cursa ar fi un sfarsit de sezon frumos. Abia astept sa vad ce va fi maine
    19 3
  • pinochio
    nu a fost, nu e totusi o masina de top 3. Nu e loc de rbr, ferrari si mclaren, in ordinea asta.
    5 9
  • @GrosJan incearca sa te uiti la golf sau polo pe apa este mai indicat pentru tine-nu ai treaba cu F1!!
    2 3
  • GrosJan
    kimi a fost constant. Dar intr-adevar masina lui a fost mai lenta cu pana la 1 sec decat masina din pole. Poate ca daca ar fi avut o masina cum au avut vettel, hamilton si alonso, castiga la pas campionatul.
    15 5
  • A facut, oricum, mult mai multe decat se astepta oricine, la sezonul lui de (re)debut. Campion mondial probabil ca n-o sa iasa anul asta, insa m-as bucura sa castige totusi o cursa pana la sfarsitul lui...macar sa il vad zambind intr-un final...
    12 3
  • GrosJan
    Sincer sa fiu, nu cred ca masina este chiar asa de lenta, este evident ca kimi are probleme in a merge la fel de rapid ca restul, pare ceva mai incet decat Vettel, Alonso si Hamilton, dar il are pe Grosjean locotenent si nu-mi fac probleme. M-am asteptat sa-l vad castigand curse, dar n-a fost in stare. Ba scuze gen setupul masinii n-a fost corect, ba pneurile, astea scuze penibile. Daca avea masina mai rapida cu macar 2 secunde decat restul, cred ca era deja campion mondial, dar deh... Lotus.
    4 3
  • Masina care sa fie macar cu 2 secunde mai rapida decat restul n-o sa vedem prea curand in F1, e o diferenta imensa. Ar insemna practic doua tururi de pista date restului plutonului intr-o cursa...pai cu o masina ca asta si Karthikeyan ar iesi campion fara emotii.
    Nici macar in 2009, cand Brawn a rupt totul cu difuzorul lor dublu, nu era mai rapida cu 2 secunde decat restul concurentei.
    3 0
  • GrosJan
    Kimi are nevoie de-o masina foarte rapida, s-a vazut in ultimele curse ca pierde repede distanta fata de cei din fata daca nu are o masina mai rapida cu cel putin 1 secunda decat ce conduce acuma. La prima vedere pare mai rapid ca Hamilton si Vettel, si foarte rapid comparativ cu Alonso dar ori nu scoate tot ce poate din monopost ori monopostul Lotul nu este la nivelul lui. Comparativ cu monopostul Ferrari, pe care-l consider mai slab decat monopostul Lotus, Kimi nu reuseste sa scoata tot ce poate din acest monopost, comparativ cu Alonso care are in parcurs mai bun. Practic lui Kimi ii trebuie neaparat un monopost cu macar 1s mai rapid ca concurenta, in calificari nu-i prea iese dar macar in cursa cu un asemenea avantaj are toate sansele sa iasa bine. Plus n-a castigat nici o cursa desi a avut un monopost net superior concurentei, cel putin in primele5-6 curse.
    1 2
  • @GrosJan-KIMI este mai slab decit cei 3:Vettel, Alonso si Hamilton-indiferent ce fan esti trebuie sa recunosti asta!
    0 5
  • GrosJan
    durere mare ... numai Alonso e calea, adevarul si viata
    Numai Alonso depaseste capacitatile monopostului. Numai el scoate totul din monopost, ba mai pune si ceva din buzunarul propriu. Si lupta, lupta cu sultanul 7 zile incheiate pana au daramat divanul. Si uite asa, acilisa, in povestea noastra, zmeul cremei pilotilor lumii este sfaramat fatFrumosulAlonso cu pilotaju-i inaltator ce imbata de-a pururi inima ultimului fan distrus.
    8 3
  • GrosJan
    nu-mi amintesc sa fi fost Kimi in echipa cu Vettel, Alonso sau Hamilton. Deci orice varianta ramane posibila. Kimi poate fi mai bun decat oricare din cei trei sau nu.
    3 0
  • va face treaba buna Kim!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru