Raikkonen, nostalgic după cursele câştigate la Spa-Francorchamps

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 24.08.2010
Kimi Raikkonen a admis că îi este dor de circuitul de la Spa-Francorchamps, acolo unde a obţinut patru victorii în cinci ani.

Circuitul de la Spa-Francorchamps este unul dintre cele mai apreciate de piloţi din întregul calendar competiţional, însă acesta are o semnificaţie aparte pentru Kimi Raikkonen.

Campionul mondial din sezonul 2007 a obţinut în Belgia patru victorii în ultimele cinci sezoane petrecute în Formula 1, motiv pentru care apropierea cursei din acest sezon îl face pe finlandez să fie nostalgic.

"Ar fi fost frumos să pilotez acolo. Este un circuit grozav şi intotdeuna mi-a plăcut să pilotez acolo. Bineînţeles, trebuie să ai o maşină bună, şi chiar dacă monopostul Ferrari de anul trecut nu era unul de top, a fost suficient de bun", a declarat el pentru publicaţia finlandeză Turun Sanomat.

Referindu-se la cursa de la sfârşitul acestei săptămâni, fostul pilot al Scuderiei Ferrari anticipează că Ferrari va obţine un rezultat bun, deşi crede că McLaren va avea o replică pe măsură.

"Cred că Ferrari va fi într-o poziţie bună. Red Bull nu are un motor atât de bun şi nu va câştiga atât de uşor.

Este greu de spus. McLaren va fi de asemenea rapidă pe liniile drepte, şi chiar şi mai puternici la Monza", a mai precizat el.

Raikkonen a adăugat că a pierdut câteva curse din acest sezon, însă susţine că nu a simţit nevoia să vadă ulterior înregistrările, întrucât nu mai este atât de interesat de ceea ce se întâmpla în Formula 1.

Via | GMM

Comentarii (27)

  • Spa
    Cu siguranta toti fanii lui Kimi care vor urmari cursa de duminica,o vor face cu lacrimi in ochi pentru ca Spa-ul are un rege,un rege care duminica nu va fi acolo sa triumfe din nou,in stil de mare campion asa cum a facut-o mereu !
    19 22
  • NeoGalaxy
    Ferrari's 1st Eternal Fan
    Nu stiu ce vor face altii dar noi restul ne vom bucura de revenirea regelui Formulei 1 la Spa, o cursa as spune eu foarte importanta pentru viitorul lui in Formula 1. A murit regele, Traiasca regele :)

    Sa sper ca toate vor merge si pentru echipa rosia si pentru Schumacher si evident, inamicii se vor umple de bube.
    15 10
  • NeoGalaxy
    Ferrari's 1st Eternal Fan
    "speram" :P "rosie" :P
    9 8
  • @Alexandra1710
    De ce esti rea cu prietenii tai spunand ca toti vor urmari cursa cu lacrimi in ochi, chiar vrei sa-i vezi suferind? :(
    Daca esti sigura ca asa se va intampla, poftim un pachet de servetele din partea mea.
    Imi aduc aminte de acest "campion modial din sezonul 2007 ce a obţinut în Belgia patru victorii" si patru cupe de sampanie "în ultimele cinci sezoane petrecute în Formula 1, motiv pentru care apropierea cursei din acest sezon îl face pe finlandez " sa saliveze de pofta acelei bauturi...
    14 11
  • @Alexandra1710
    Regele Spa este Michael Schumacher!
    8 10
  • Regele la Spa
    Va mai amintiti cursa din 2004 de la Spa ? Cand Kimi l-a invins pe Schumacher cu un McLaren ce nu a stralucit in tot restul sezonului.
    Schumacher l-a invins pe Kimi la Spa in 2001 si 2002 cand McLaren-ul lui Kimi nu putea emite pretentii pe niciun circuit.

    Kimi are cel mai bun procentaj la Spa, participari-victorii. In conditii de masini egale invinge pe oricine acolo. Pur si simplu circuitul e facut pentru stilul sau de pilotaj.

    Deci, din punctul meu de vedere, regele la Spa este Kimi.
    11 9
  • @Alexandra
    Nu stiu ce rege visezi tu, dar momentan, regele Formulei 1, de ani buni si inca cativa de acum incolo... ESTE MICHAEL SCHUMACHER!!! In nici un caz Raikkonen. Regele Formulei 1 este acolo si va participa la cursa.
    Probabil ca Kimi e rege la baut vodka, femei s.a. dar in Formula 1, nu e loc de doi regi, iar singurul rege e MICHAEL SCHUMACHER! Intelegi tu? E o chestie de logica(daca nu ma crezi, statistica vorbeste de la sine si imi da dreptate)
    13 11
  • @maryo37
    atentie !
    Cum stai/ai stat la capitolul scoala/invatat/atentie.
    Nu trebuie sa-mi raspunzi, ideea e ca faci mari confuzii.
    Atentie mare deci la randurile care urmeaza !!!

    referirea era cum ca, Kimi, e rege la SPA !
    n-a spus nimeni ca este regele F1 !
    8 9
  • alexandra ne bombardezi din anonimat:))
    N-am ce zice, nici nu am de ce sa discut asta cu tine.
    Dar imi dau si eu seama ca nici tu nu stai prea bine, daca citesti pe diagonala iti repet "In Formula 1 nu e loc de doi regi!" Asa ca... Nu exista rege la x si y, ci regele absolut! Nu e loc nici de doi, nici de trei, unul singur e rege... Cum o tara n-are mai multi regi, la fel sta treaba si in Formula 1. Si nu mai vota de doua ori ca nu-ti da nimeni bani pentru voturi pozitive.
    Probabil ca daca voturile pozitive se puneau in campion anul trecut, Kimi ajungea campion, mare om...:))
    7 10
  • ciuruitu
    pt maryo
    nu stiu cat de rege poate fi Michael la Spa , atat timp cat acolo , cu vreo 10 ani in urma s-a intamplat una dintre cele mai tari depasiri din F1; iar de papagal a ramas chiar fabulosul tau rege
    4 9
  • @maryo
    Alexandra n-are nicio legatura cu ultimele posturi. Eu am postat sub "anonimul" Kimi. Acum postez sub ceva mai putin anonimul F1_Zone. Ai putea sa studiezi putin stilurile de scris inainte sa tragi concluzii pripite.

    Conceptul "rege la Spa" si conceptul "rege al F1" sunt distincte. Ambele titulaturi pot reveni, teoretic, aceleiasi persoane. Insa realitatea a ales altfel. Sunt doua persoane distincte cu titulaturi distincte.

    Mai bine lasi diagonala. Ai ales sa mergi in aceeasi directie - calcatul in gropi. Daca taceai sau daca iti asumai neatentia ieseai mult mai putin sifonat ...
    9 9
  • La aceasta depasire
    http://www.youtube.com/watch?v=NE-aR9cK7w8

    te referi ciuruitule ?
    4 11
  • ciuruitu
    pt F1_Zone
    faina treaba, nu ?
    5 7
  • @all
    spa 1995, acolo apare adevaratul rege de la spa:
    M. SCHUMACHER
    4 9
  • rai
    Finlandezul are treaba doar cu bautura si pentru asta merita tot respectul. Cineva spunea bine mai sus, tot ce poate regreta este sampania care acum in WRC lipseste cu desavarsire.
    10 7
  • NeoGalaxy
    Ferrari's 1st Eternal Fan
    Superba depasirea din 2000 de la Spa, probabil si singurul moment in care Hakki era peste Schumacher. Totusi... Schumacher s-a batut mai mult singur decat l-au batut altii, exceptia fiind 2006 cand masina a fost... un dezastru. Schumacher a condus superb la Spa si in 1995, si in 1998 (desi o anumita persoana... nu stia cum sa-i "intre" in botul fata mai repede). Totusi Schumacher este cel mai talentat pilot la Spa. Ca alti piloti au castigat si cu el pe pista fara el pe pista asta este cu totul altceva. Kimi, de ce sa mintim este regele Alexandrei mai mult decat ne putem noi inchipui. Dar, faptul ca a castigat anul trecut, nu face decat sa ne gandim ca spera sa plece la McLaren sau la alta echipa nu de alta dar numai dupa ce s-a stiu clar ca vina Alonso, s-a trezit si si-a dat seama ca are de pilotat. In prima parte a sezonului era cam la Massa din acest sezon. Ah si am uitat... este parerea mea si nu trebuie sa fiti de acord cu ea... dar trebuie s-o respectati. Vine si argumentata :)))
    7 3
  • ce rai suntem...
    Ce sunteti rai... Lasati-le bucuria invinsilor sa-l considere pe Kimi rege la Spa, macar atat... ca la cate a facut...
    Cand oamenii au o bucurie(ei cu Kimi rege la spa), nu poti sa le ceri sa vada ca in F1 exista un singur rege si nu rege pe curse. Dar asa, cauta motive de bucurie, rege la wc, la vodka(aaa sau astea nu erau de mandrie?)
    5 9
  • mario37
    ....., hai ca poti mai mult !
    7 5
  • kimi
    cu siguranta un mare pilot si la spa si pe alt circuit......ca bea mult......bravo lui..... ca poate sa si bea sa si conduca un monopost la nivel de performanta..... cinste lui.... macar are caracter si sportivitate.....sper sa revina
    7 5
  • NeoGalaxy
    Ferrari's 1st Eternal Fan
    Nu esti prietenul meu cu siguranta. Am doar 2-3 prieteni, dar dusmani tone, totusi o sa te pe aproape. Imi esti la fel de drag ca si restul dusmanilor mei, practic fara voi m-as plictiti pe aici. Nici cu adminii nu mai este interesant de discutat.. asa ca sper ca pe viitor sa existe cat mai multi ca tine si ca restul. Nu suntem prieteni dar imi esti foarte drag deja. Pacat totusi ca nu esti original nici macar la user name. Pacat. Ai gresit cumva si in loc de "p" era "c"? Se poate sa ma insel.
    4 3
  • pentru Neo
    cel ce isi indrageste dusmanii, adevarati sau inchipuiti.

    am scris 'pretin' ceea ce nu este nici prieten nici dusman si nici macar cretin. Userul neoriginal este vadit intentionat ales astfel ca raspuns la metoda unui alt pretin - F1-zone. Tipul pur si simplu posteaza sub numele asa-zisilor anonimi atunci cand nu-i convine ce au scris si cand nu-l ajuta inspiratia sa dea altfel replica.
    6 6
  • @Alexandra
    Nu puteam sa las tipul in confuzie si sa fii atacata pe nedrept. Trebuia sa intervin cel putin din cauza ca eu am provocat fara sa vreau neantelegerea, postand nelogat.
    Am postat nelogat pentru ca pentru mine principalul este sa-mi spun parerea, indiferent sub ce nume si nu sa-mi construiesc un personaj pe site. Totusi uneori trebuie sa ma loghez cum ar fi, de exemplu, in cazul in care unul mai 'binedispus' imi dubleaza anonimul.
    5 7
  • Cate comentarii a nascut acest articol despre Kimi.Iar pentru cei care il considera regele,cel mai talentat,cel mai bun etc.pe Michael Schumacher...nu uitati cate magarii a facut el pentru a castiga curse si campionate.Sigur ca a fost talentat dar a fost ajutat enorm si de masina+ strategia echipei Ferrari care a fost facuta exclusiv pentru el.Drept dovada anul asta cand nu face nimic cu o masina slaba.
    4 9
  • Schumi
    La Spa au fost mai multi regi:Jimmy Clark. Ayrton Senna, Michael Schumacher si Kimi Raikkonen, dar pt perioada moderna numai un nebun ar putea arunca la gunoiul istoriei marile victorii obtinute de cel mai complet pilot al istoriei F1(si probabil cel mai valoros):1992-prima victorie din cariera si o superba demonstratie de racecraft, 1995-pilotaj pe ploaie cu anvelope de uscat timp de 2 ture in fata monopostului absolut Williams W18; 1996-victorie a talentului superior al pilotului Ferrari in fata Williams ...etc
    Regelemod Spa e Schumi
    7 4
  • Schumi
    Regele modern al Spa e Schumi, toti ceilalti sunt dilentanti deocamdata...
    6 5
  • inventar
    Cand am verificat eu ultima data erau 26 de comment-uri. Acum sunt 25. Au fost serse cateva numai din ce stiam eu. Ultimul comment la 01:21. Ca intotdeauna Kimi (in mod indirect) naste contre in cascada.
    Sigur s-au dat lupte grele peste noapte ....
    3 3
  • ptr Mario37
    iepuras cine te-a suparat,de ce esti recalcitrant !? sti si tu una si buna:Schumi e regele F1. (desi as spune ca A FOST ,vremurile acelea au apus)
    Ce treaba ai tu cu femeile si bautura din viata lui Kimi !? pe viitor te rog posteaza despre Sport in general ,nu despre viata intima a lui X sau Y ,chiar daca te crezi "miezu din dodoasca" !!!
    asa ca fapt divers,te-ai intrebat vreodata de ce atitea comentarii despre Kimi !? PTR CA :TARE MULT IL MAI APRECIATI !!!

    nu-i asa ca "l-ati vrea" in F1 !!!

    GO KIMI GO.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru