Raikkonen: "Nu avea niciun sens să lupt cu Alonso pentru victorie"

de Daniel Popescu
Luni, 13.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen spune că nu avea niciun rost să lupte pentru victorie cu Fernando Alonso, întrucât Ferrari a avut un monopost superior.

Esential 4 puncte mai are de recuperat Raikkonen pentru a-l ajunge pe liderul clasamentului general, Vettel
Kimi Raikkonen a fost singurul pilot care s-a evidenţiat ca rival al lui Fernando Alonso pentru victorie în Marele Premiu al Spaniei, în primul rând prin prisma unei strategii diferite cu trei opriri la boxe.

Pilotul echipei Lotus a fost lider în penultimul stint, însă i-a cedat cu uşurinţă poziţia lui Alonso datorită faptului că spaniolul avea pneuri proaspete, iar ulterior a pierdut vizibil teren şi nu a mai putut profita de strategia pentru pneuri.

Întrebat dacă s-a gândit cu adevărat la victorie în timpul cursei, Raikkonen a replicat: "Poate la jumătatea cursei, când eram lider, dar noi eram pe pneuri uzate, iar el pe pneuri noi. Este prea uşor să depăşeşti, aşa că nu avea niciun rost să lupt pentru că nu-l poţi ţine în spate. Ştiam că dacă pot rămâne în spatele sau aş putea avea şanse, dar până la urmă a fost prea rapid".

Este prea uşor să depăşeşti, aşa că nu avea niciun rost să lupt pentru că nu-l poţi ţine în spate.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Unul dintre punctele cruciale ale cursei a fost startul, atunci când Alonso l-a depăşit cu uşurinţă pe Raikkonen, însă finlandezul afirmă că nu acesta a fost evenimentul care a decis rezultatul final.

"Nu am avut un start bun, dar nu cred că acolo s-a decis rezultatul final.

Nu a fost să fie să câştigăm, iar noi suntem mulţumiţi doar când câştigam, dar (n.r - în clasamentul general) suntem aproape de Vettel, iar Alonso ne-a ajuns din urmă. Suntem încă în luptă şi sper să putem încerca să câştigăm mai des", a adăugat el, referindu-se la faptul că a obţinut o singură victorie în acest sezon, comparativ cu cele două obţinute deja de Vettel şi Alonso. 

Comentarii (3)

  • kimi4ever
    Modul de gandire a lui Kimi e unul pragmatic si realist. A scos tot ce se putea scoate din monopostul Lotus. Bravo Kimi !!!
    12 0
  • Intr-un ritm de cursa inferior totusi celor de la Red Bull si Ferrari,Lotus va castiga prin Kimi titlul mondial al pilotilor sezonul acesta!
    5 5
  • kimi4ever
    Ai mare dreptate Alexandra1710 :) !!!!
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru