Raikkonen nu crede că putea lupta cu Vettel pentru victorie

de Daniel Popescu
Luni, 22.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen consideră că nu ar fi putut câştiga cursa din Bahrain chiar dacă ar fi obţinut o clasare mai bună pe grila de start.

Kimi Raikkonen a obţinut duminică locul doi în Marele Premiu al statului Bahrain după ce a plecat doar de pe locul opt al grilei de start, în special datorită unei strategii cu numai două opriri la boxe.

Performanţa a condus la ipoteza că pilotul echipei Lotus ar fi fost capabil să câştige cursa dacă ar fi plecat din primele linii ale grilei de start, însă finlandezul consideră că monopostul E21 nu ar fi fost suficient de rapid pentru a-l putea depăşi pe Sebastian Vettel.

"Cred că în ansamblu nu am avut viteza necesară pentru a-i învinge pe cei de la Red Bull în acest weekend. Sâmbătă am fi putut fi cu câteva poziţii mai sus pe grilă, dar nu am fi putut lupta cu ei în frunte. Aşa că este un rezultat bun. Am obţinut puncte bune şi nu am pierdut prea multe puncte în favoarea lui Vettel", a declarat el.

Urmareste Automarket
Performanţa finlandezului a fost completată de coechipierul său Romain Grosjean, care a terminat pe ultima treaptă a podiumului după ce a fost doar al 11-lea în calificări.
Francezul a utilizat un şasiu nou în Bahrain şi este încântat că a trecut peste rezultatele mai puţin satisfăcătoare din primele trei curse.

"Este grozav să fiu din nou pe podium şi este un rezultat fantastic pentru echipă. Nu a fost un început de sezon uşor pentru mine, dar am progresat pe parcursul weekendului şi acum suntem acolo unde trebuie. Mă simt mult mai confiortabil în monopost şi rezultatul este o recompensă pentru toată lumea", a precizat el.

Comentarii (4)

  • ar fi tare ca kimi sa castige campionatul fara nicio victorie ( sa ia constant locurile 2 si 3 ). profesorul in pilotaj anul acesta este kimi
    13 10
  • @iulianimi
    sezonul asta kimi nu poate sa iasa campion fara nicio victorie. (pentru ca vezi tu - el tocmai a castigat in Australia) :))
    In rest tot ce-i posibil ...
    23 3
  • cred ca acum kimi pare sa aduca tot mai mult cu alain prost ca si stil de pilotaj... ceea ce ar aduce avantaje in multe curse... pentru cine nu stie Prost este si era numit Profesorul... avand un stil de pilotaj... stand la cutie si provita de greselile care le fac cei din fata... dar tot odata avand un stil de pilotaj foarte rapid... fiind singurul pilot care il putea bate pe Senna... pe langa asta era si un strateg destul de bun stiind toate defectele pe care le aveau restul de piloti cu care concura... de ex este pe youtube o faza cand pur si simplu era pe locul 1 si in spate ii avea pe mansell, senna, berger si piquet... si pur si simplu sa dat la o parte si ia lasat sa treaca... dupa 2 ture cei 4 sau acrojat intre ei... iar prost a castigat;)
    10 1
  • kimi4ever
    ma uit la f1 de aproape 20 de ani..am fost fan Hakkinen ,,acum sunt fan Raikkonen,,si nu datorita celor doi de K ..din numele lor..ci datorita constantei, seriozitatii si talentului de care au dat si dau dovada,,,au fost si sunt putini piloti de F1 ca si ei,,,,,si cred ca ar fi pliktisitor la anul daca Kimi se va duce la Redbull...nu vreau sa se intoarca era tip Shumi,,,...si da..ii dau dreptate lui Kimi ca in acesta cursa nu avea loc pe treapta 1 a podiumului..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru