Raikkonen nu este convins că va concura în Coreea de Sud din cauza durerilor de spate

de Daniel Popescu
Luni, 23.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a admis că nu este sigur că va putea concura în Coreea de Sud din cauza durerilor de spate care l-au afectat în Singapore.

Esential 13 este pozitia de pe care Raikkonen a luat startul in cursa de la Singapore
3 este locul ocupat de Raikkonen in cursa din Singapore
Kimi Raikkonen a fost destul de aproape să rateze calificările pentru Marele Premiu al statului Singapore din cauza unor puternice dureri de spate, cauzate potrivit speculaţiilor de un accident suferit în urmă cu 12 ani în sezonul său de debut în Formula 1.

Finlandezul a ocupat doar locul 13 pe grila de start, iar ulterior a apelat la conaţionalul său Aki Hintsa, doctorul echipei McLaren, pentru a fi apt pentru cursă.

Hintsa a dezvăluit că durerile pilotului Lotus au apărut din cauza unei probleme la joncţiunea unei coaste cu şira spinării, iar finlandezul a putut concura duminică datorită injecţiilor cu cortizon.

Nu sunt sigur (n.r - ca voi concura în Coreea de Sud). Vom vedea.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Raikkonen a făcut o cursă spectaculoasă de recuperare datorită unei strategii inspirate la schimbul de pneuri şi după ce l-a depăşit pe Jenson Button cu şapte tururi înainte de final pentru a termina podium, însă a admis la final că nu este convins că va putea concura în Marele Premiu al Coreei de Sud.

"Nu am simţit prea multă durere în cursă.

Sâmbătă nu a fost ideal şi aproape că nu am putut pilota. Trebuie să fim mulţumiţi că am terminat pe locul trei, am făcut tot ce am putut şi nu puteam obţine mai mult. Putem rezolva problemele pentru următoarea cursă. Nu este prima oară când am avut probleme cu spatele şi am ceva de munca pe parcursul iernii. Avem două săptămâni pentru a ne odihni, dar nu sunt sigur (n.r - ca voi concura în Coreea de Sud). Vom vedea", a declarat el.

Raikkonen a rămas pe locul patru în clasamentul general după podiumul obţinut în Singapore, însă s-a apropiat la numai două puncte de Lewis Hamilton.

Via GMM

Comentarii (12)

  • Ce ghinion pe bietul Kimi. Piloteaza perfect, are un contract bun pt 2014 insa problemele de sanatate nu-i dau pace deloc. Mi-e teama ca durerile sa nu se intensifice si sa-l impiedice la anul sa concureze la adevarata sa valoare si capacitate..
    24 2
  • GrosJan
    mno, injectie cu cortizon. I-au mascat efectul nu au tratat cauza. Concurandcu problema existenta nu au facut decat sa o agraveze.
    4 9
  • GrosJan
    Marele expert in tot ce tine cu si despre Formula 1, vine si-si da cu parerea, el fiind nu numai inginer, strateg si manager al unei echipe (no names here) dar si medic iar tipul ala Aki Hintsa fiind un nimeni angajat pe pile in Formula 1.

    Sa fim seriosi un pic, Raikkonen i-a cerut sfatul lui Hintsa, iar tipul asta are destul experienta inca sa stie ce trebuie sa faca fara sa-i ceara sfatul unuia ca userul GrosJean (un nimeni de altfet daca ne uitam la comentariile de care nu ne scuteste), si a luat deca mai buna decizie pentru moment. Plus exista si medicul oficia FIA la fiecare cursa, care nu-l lasa pe Raikkonen sa concureze daca credea ca exista probleme. Sau poate si mediul asta oficial FIA o fi fost angajat tot pe pile si ar avea nevoie de sfaturile lui GrosJean...
    19 0
  • GrosJan
    Acum daca-l bate Alonsito toate lumea zice ca e de la dureri. Pe Massa cand il batea lumea zicea ca e de la ochiul cu care nu mai vede. Al naiba norocos Alonso asta. Dar va zic eu ca-i bate pe amandoi la un loc fara doar si poate indiferent daca are dureri sau nu vede cu un ochi.
    10 14
  • GrosJan
    te oftici?
    medicul ala nu cauta sanatatea lui Kimi ci interesul echipei. Si atunci faci compromisuri. Deci cea mai buna decizie pentru cine?
    4 11
  • GrosJan
    si uite ca nu e convins ca va concura peste hat doua saptamani. E clar ca acum dupa ce s-a dus efectul "medicamentului" doare ca dracu confirmand ca a agravat problema. Da pentru puncte....
    2 10
  • de aceea ziceam mare noroc pe alonso. Pleaca unu busit la ochi si vine unu cu dureri la sale
    6 8
  • GrosJan
    Tu te oftici, mediul ala vede interesul echipei? Medicul este angajat McLaren, cam ce interes a vazut cand i-a facut injectia aia? Ai vorbit tu cu Raikkonen si ti-a zis tie ce vrea el? Sau cumva te-ai uitat in globul de cristal si gata, ai gasit solutia perfect pentru orice? Cu ce-l arde pe Raikkonen ca nu mai ia puncte pentru Lotus? Salariul nu i l-au platit (nu total oricum), treaba si-a facut as spune exemplar pana acuma, si sunt sigur ca daca s-a simtit rau stie si el ce-i mai important. A vrut sa concureze bravo lui, Schumacher a condus chiar in ziua cand a murit bunica lui, Alonso a condus chiar cand a a ramas fara lichidul de baut si n-a murit niciunul. Daca erai tu, mama ce te mai vaitai de durere, si plangeai o zi intreaga. Nu vad de unde reiese ca a agravat problema. Si plus zice foarte clar ca nu-i prima data cand are astfel de probleme, daca poate concura bine daca nu shit happens. Pana la urma, macar incearca. Vezi cand o sa-ti cauti de munca, sa te prinzi ca te vor angaja sa muncesti nu sa te dai lovit si bolnav cand vrei tu tu? Nu de alta dar, se vede ca n-ai un loc de munca loool.
    6 0
  • GrosJan
    in multe sporturi se fac compromisuri. Pentru rezultate. Maschezi durerea si ii dai inainte. Daca scopul era doar vindecarea ... nu ii dadeai inainte. Dar tu habar nu ai cum sunt sportivii astia dupa retragere.
    2 1
  • GrosJan
    nu am zis ca am eu solutia perfecta pentru orice. Am zis doar ca a agravat o problema deva existenta concurand in conditiile alea. Ceea ce este adevarat. Restul sunt presupuneri ale tale, extinderi, devieri, interpretari. Ca de obicei. Crezi ca m-ai prins in offside si sari sa imi dai la oaga, dar de fapt te faci de ras
    1 1
  • Prea o umflati povestea asta, eu stiu ca din 2001 Kimi a concurat foarte bine. Cine stie cum o fi dormit. O sa-i treaca pana la urmatoarea cursa. La Ferrari va fi 100% apt, asa cum si Massa e apt. In rest can-can.
    0 0
  • GrosJan
    in urma unui soc care se lasa cu afectare fie si minora a unei articulatii de la coloana este o problema mare pentru un sportiv. Pentru ca deschide calea unei uzuri locale.

    Sunt doua motive pentru care se resimte acum. Primul este ca e vorba de uzura pe o perioada mare de timp, din 2001 pana in 2013. Al doilea este varsta. Cartilagiile nu mai sunt lafel de elastice ca la 20 de ani. Refacerea este mai grea.

    Ce sa treaca pana laurmatoarea cursa? O problema care nu a trecut din 2001 pana azi, ba mai rau s-a agravat? Poate ca va fi apt de cursa, asa cum a fost si in alte curse, dar odata cu trecerea timpului ii va fi din ce in ce mai greu.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru