Raikkonen nu este îngrijorat de timpul pierdut la Barcelona

de Daniel Popescu
Joi, 21.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen susţine că cele doar 87 de tururi parcurs primele două zile de teste de la Barcelona nu vor avea niciun impact negativ asupra pregătirii noului sezon.

Kimi Raikkonen a avut parte de un început modest în sesiunea de teste de la Barcelona, mai întâi din cauza unei probleme cu achiziţia de date de pe monopost, şi apoi din cauza schimbării cutiei de viteze.

Fostul campion mondial a reuşit astfel să parcurge doar 87 de tururi în două zile, în condiţiile în care Fernando Alonso a parcurs nu mai puţin de 110 de tururi doar în prima zi.

Cu toate acestea, pilotul echipei Lotus afirmă că nu este îngrijorat în niciun fel de această perspectivă şi nu crede că aceste probleme vor afecta performanţele monopostului E21 în startul sezonului.

Urmareste Automarket
"Chiar dacă nu faci teste deloc s-ar putea să mergi la prima cursă şi să fii rapid, fără să ai probleme.
Şi chiar dacă faci 10000 de kilometri s-ar putea să ai o problemă. Indiferent câte tururi faci, s-ar putea să fii în regulă sau nu. Aşa sunt testele, apar probleme şi trebuie să înveţi din ele. Nu este ca şi cum dacă nu parcurgem 150 de tururi sezonul nostru se va schimba"
, a declarat el.

Schimbarea cutiei de viteze în cursul dimineţii de miercuri a durat foarte mult timp pentru că echipa nu a avut toate componentele de rezervă la circuit, potrivit lui Raikkonen.

"Uneori ai nevoie de mult timp pentru a face reparaţii, dar este destul de normal când eşti la teste şi nu ai suficiente componente de rezervă şi nu ai o cutie de rezervă pe care s-o montezi direct", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • Distractive declaratiile tututor in timpul testelor astea, nu conteaza daca pierd timp, nu conteaza ce fac altii, nu conteaza ce si cat testeaza, nu conteaza de ce testeaza, de fapt inca nu se stie ce dracului conteaza. Testele astea par asa timp pierdut... degeaba daca ne luam dupa ce zic baietii astia.
    4 6
  • mirel_f1
    Eu unul nu imi fac grijii in privinta lui Kimi Raikkonen ,e un pilot talentat si se va descurca o sa vedeti,mai degraba mi-as face griji an privinta monopostului Lotus.
    12 4
  • ghita444
    Cu siguranta nici el nu crede ce spune, asa este el un tip mai haios, mai glumet.Dar nici nu pot sa nu-mi aduc aminte de imensul noroc ,pe care la avut in 2007 cand cei doi de la McLaren s-au batut ca ''chiori'' si el acastigat titlul.Ca sa nu mai spun de ajutorul oferit de Massa in ultima cursa din Brazilia,tot din acel an.Poate cineva sa-mi demonstreze contrariu, in ceace spun
    1 16

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru