Raikkonen: "Nu este o problemă dacă nu câştig în 2012"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 09.02.2012
Kimi Raikkonen susţine că nu este îngrijorat de perspectiva de a nu lupta pentru victorii cu Lotus în sezonul 2012.

Kimi Raikkonen a revenit în Formula 1 după o absenţă de două sezoane, însă de data aceasta nu va mai concura pentru McLaren sau Ferrari, echipe cu care a luptat constant pentru victorii, ci pentru Lotus, care încearcă să se regăsească după mai multe sezoane mediocre.

Totuşi, fostul campion mondial nu este îngrijorat de perspectiva de a nu lupta imediat pentru victorii şi susţine că acest lucru este o parte din cariera fiecărui pilot.

"Nu am avut un monopost capabil de victorii timp de mulţi ani. Aş spune că în 2009 nu am avut chiar un monopost capabil de victorii, iar oamenii par să uite uşor asta. Şi cât de des câştigi? Bine, am avut câteva victorii în Formula 1, dar dacă compari asta cu cât de mult am fost în Formula 1, atunci nu am câştigat prea des. Dar asta face parte din carieră", a explicat finlandezul într-un interviu acordat site-ului oficial al Formula 1.

De asemenea, Raikkonen a dezvăluit că a decis să revină în Formula 1 după ce a participat la câteva curse din NASCAR, acolo unde şi-a dat seama că îi este dor de cursele roată la roată.

"S-a întâmplat când am participat la câteva curse din NASCAR.

M-am bucurat din nou de luptele directe cu adversarii, de luptele roată la roată. Am realizat că mi-a fost dor de asta. Şi în raliuri concurezi împotriva altor oameni, dar nu fizic, iar acest aspect fizic mi-a lipsit cu adevărat. După ce am realizat asta am vorbit cu managerii şi am început să rezolvăm lucrurile", a mai precizat el.

Via | Formula 1

Taguri: Lotus, Raikkonen

Comentarii (1)

  • mobius
    sa fie oare surpriza sezonului?
    Eu cred ca Lotus are un monopost competitiv in acest sezon si cel putin Raikonen are sanse sa lupte pentru victorii, vom vedea insa cate. Eu le doresc succes.
    15 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru