Raikkonen: "Nu folosesc simulatorul pentru că nu învăţ nimic"

de Daniel Popescu
Joi, 10.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a clarificat motivele pentru care nu foloseşte noul simulator Lotus: instrumentul nu îl ajuta să înveţe circuitele mai bine.

Alături de septuplul campion mondial Michael Schumacher, Kimi Raikkonen este unul dintre puţinii piloţi care nu obisnuisc să utilizeze simulatoarele de Formula 1.

Iniţial, presa internaţională a speculat că finlandezul are rău de simulator sau că este claustrofobic, însă pilotul echipei Lotus a explicat încă o dată că adevăratul motiv este că nu învaţă nimic atunci când foloseşte un astfel de instrument. "Pur şi simplu cred că nu pot să învăţ nimic în simulator. Învăţ foarte repede un circuit şi fără simulator", a declarat fostul campion mondial pentru publicaţia elveţiană Speed Week.

Urmareste Automarket
Simulatorul a devenit un instrument esenţial pentru echipele de Formula 1 începând din 2009, după ce testele din timpul sezonului au fost interzise.
Astfel, simulatorul a devenit cel mai bun mod pentru ca echipele să evalueze noi componente, dar reprezintă şi o oportunitate pentru piloţi să înveţe noile circuite din calendar, aşa cum a fost cazul cu Austin în sezonul precedent.

Via Motorsport

Comentarii (15)

  • Atat am vrut sa vad :).
    19 3
  • Asa e, in cursa folosesti vazul, auzul si simtul tactil, simt de care in simulator nu ai asa mare nevoie (decat la volan si pedale)iar asta nu e de folos pilotului, in cursa acesta putand sa simta chiar pe toata suprafata corporala acea forta (forta G) ce napusteste nu numai asupra lui ci si asupra masini. Astfel intr-o cursa/antrenament pilotul stie mai bine cat de mult trebuie/ nu trebuie sa forteze masina si care sunt micile efecte (greu de sesizat) ale diverselor setari.
    21 1
  • Cam multa ignoranta, i-ar prinde bine simulatorul, ca se rataceste naibii pe circuite.
    8 28
  • S-a vazut ce simturi au. Si Raikkonen si Grosjean. Raikkonen are simturi numai cand vroia sa il fereasca pe Vettel dar la Alonso nu mai are nici un fel de simturi.
    9 28
  • La cit de talentat este, nu cred ca are nevoie de simulator.Numai la Ferrari nu a fost talentat-dixit Domenicali......
    20 6
  • Lui Raikkonen ii trebuie o harta-busola si o sticla de votca, Simulator? Ce sa faca cu el!
    10 16
  • Asta are nevoie nu de simulator ci de STIMULATOR!
    6 14
  • bernie
    Pana acum Kimi si-a demonstrat talentul pe pista cu stimulatori [vodca] sau nu.Nu degeaba a ajuns campion mondial.Voi astia 2 de mai sus puteti sa va laudati cu ceva realizari [cu stimulatori sau nu] looserilor?
    18 1
  • logicalbass
    @Dan: Nu fii ignorant, priveste cu atentie incidentul cu Alonso si probabil o sa intelegi ca acolo Kimi nu a gresit cu nimic.
    22 1
  • Lu KIMI ii trebuie GPS si nu simulator si xbox cu f1 2012 sa se antreneze omu`
    0 7
  • Daniella
    "Nu invat nimic"-parca si lui Schumacher i-a spus la fel cand a vrut sa-i dea un sfat...Si prost si ingamfat!
    1 6
  • cu vodca sau nu kimi e un pilot de top.pai kimi si beat mort e mai bun ca massa sau webber si multi alti.pana la urma e un tip care nu foloseste un limbaj deala de lemn ,care nu spune ce vrea lumea sa auda.e altceva ,cu totul si cue totul altceva din toate punctele de vedere.cine are ochi sa vada bine cine stie 2 lulele ,2 surcele in formula 1 comenteaza ce vrea si ce poat
    8 0
  • Chestia asta cu simulatorul mi se pare o mare prostie.Oricat de performant si de realist poate fi un simulator,tot nu se compara cu realitatea.In plus,la ce mai are nevoie Kimi sa "invete" circuitele cand el a parcurs circuite precum Spa,Monza sau Suzuka de mii de ori in realitate.
    8 1
  • Spa, Monza, sunt exemple de circuite vechi...dar India, Coreea,sunt circuite pe care Kimi nu le parcursese deloc inainte de 2012 (las la o parte USA, ca pe ala nimeni nu se nascuse invatat). Se pare ca totusi omul are o logica in cazul de fata. Vodca sau no vodca, omul a iesit locul 3 anul trecut fara simulator, asa ca rezultatele ii cam dau dreptate.
    6 0
  • atentie
    sa vb cine a mersi si pe sim si in cursa reala. Altfel sunt doar observatii "pertinente" din afara fenomenului. Printre cei care au avut ambele experiente sunt multi piloti de f1 actuali care spun ca le foloseste. In ultimul timp apar tot mai multi piloti profesionisti care au plecat din gaming. Ca simulatia nu va fi niciodata realitate nu inseamna ca simulatorul e complet inutil. E ca si cum ai spune ca renunti complet la mancat ca nu e nicio mancare 100% sanatoasa ... Ce ar fi sa mananci una "numai" 98% sanatoasa si sa nu mori de foame? Aka, decat nimic, nimic tot mai bine ceva, ceva, nu?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru