Raikkonen, optimist după primul test cu noul monopost Lotus

de Daniel Popescu
Vineri, 08.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen este mulţumit de performanţele monopostului Lotus după primul test efectuat la Jerez, însă afirmă că inginerii mai au de făcut câteva modificări.

Kimi Raikkonen a parcurs joi primele 40 de tururi la volanul noului monopost Lotus pentru sezonul 2013, iar pilotul afirmă că este mulţumit de primele impresii despre performanţa acestuia.

Chiar dacă echipa nu a montat încă toate componentele pe care le pregăteşte pentru sezonul următor, finlandezul consideră că E21 reprezintă un progres comparativ cu monopostul cu care a încheiat Marele Premiu al Braziliei de anul trecut.

"Este în regulă, dar încă nu avem toate componentele pe care vrem să le utilizăm în curse şi pe care le-am avut anul trecut. Nu poate fi decât mai bine, dar nu este prea rău. Este prima zi şi încerc să mă acomodez. Dar monopostul se simte mai bine decât anul trecut, cred că avem un monopost bun, dar cât de bun este vom vedea numai în curse pe parcursul sezonului. Sigur că am fi preferat să facem mai multe tururi, dar am avut mici probleme cu lucrurile electronice", a declarat el.

Urmareste Automarket
Fostul campion mondial a evidenţiat că locul în cockpit nu este încă pe placul său, însă este încrezător că situaţia va fi remediata în timp util.

"Este la fel cum am terminat sezonul precedent şi este în regulă, dar încă lucrăm la îmbunătăţirea acestui lucru.

Trebuie doar să lucrăm la poziţia în cockpit, pentru că acesta este realizat la fabrica şi poţi simţi cum este doar după ce pilotezi. Acum totul este în regulă pentru vineri", a adăugat el.

Presa internaţională susţine că Raikkonen traversează o perioadă dificilă pe plan personal, întrucât urmează să divorţeze de Jenni Dahlman, fotomodelul finlandez cu care s-a căsătorit în 2004.

Via ESPNF1, Motorsport

Comentarii (3)

  • Am convingerea, va stii KIMI sa-si formeze/seteze monopostul, astfel ca la inceperea sezonului sa-i fie manusa! LOTUS a reusit sa porneasca totusi cu dreptul (si-n aceasta sesiune de teste).
    6 2
  • si fie bine ca sa nu fie rau...
    3 0
  • @di_frera: Tu nu prea stii cu ce se mananca Formula 1 nu-i asa? Anul trecut Lotus au dominat toate testele si in campionat a fost altfel. Si anul trecut au inceput cu dreptul... ca si multe alte echipe.

    Ceva mai multa seriozitate in declaratii? Poate si ceva mai multa maturitate? Nu de alta dar comentariile tale sunt ca cele ale unui copil de 10 ani care crede ca monoposturile de F1 sunt cele cu care se joaca acasa.
    Uite un comentariu de-al tau care din pacate explica postarile tale copilaresti: "Testele din iarna-se pare-nu sunt suficiente, ca durata, pentru pregatirea si verificarea/setarea monoposturilor pentru curse. E prematur pentru etapa II-a!
    Raikkonen va fi penalizat cu cinci poziţii pe grilă în Malaysia".
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru