Raikkonen: "Pe circuit uscat suntem aproape la fel de rapizi ca Red Bull"

de Daniel Popescu
Duminica, 25.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen regretă că nu a avut timp să parcurgă un tur suplimentar în calificări şi susţine că pe circuit uscat monopostul Lotus este la fel de rapid ca al rivalilor de la Red Bull.

Esential 9 este pozitia de pe care va pleca Raikkonen in cursa de la Spa-Francorchamps
Kimi Raikkonen a obţinut doar locul opt pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei într-un weekend în care are nevoie să reducă decalajul faţă de Sebastian Vettel pentru a rămâne în lupta pentru titlul mondial.

Pilotul echipei Lotus admite însă ca sensele la un loc mai bun pe grila de start au fost ruinate de faptul că nu a avut timp să efectueze un ultim tur rapid pe un circuit în plin proces de uscare, aşa cum au făcut Lewis Hamilton, Sebastian Vettel şi Mark Webber.

"Dacă aş fi putut parcurge încă un tur cu siguranţă aş fi fost mai sus pe grilă pentru că circuitul s-a uscat rapid. Dar când am ajuns în ultimul viraj am văzut că luminile au devenit roşii, aşa că am ratat pentru circa cinci secunde", a declarat el.

Finlandezul consideră că pe circuit uscat ritmul monopostului Lotus este foarte apropiat de cel al rivalilor de la Red Bull, motiv pentru care speră ca ploaia să ocolească Spa-Francorchamps în ziua cursei.

"Se pare că avem o viteză destul de bună pe uscat.

Nu suntem atât de departe de Red Bull, pentru că în Q2 am fost cei mai rapizi pe uscat. Aşa că am fi fost acolo. Nu ştiu cum va fi vremea duminică şi trebuie să vedem ce putem face în cursă. De obicei ne descurcăm un pic mai bine", a adăugat el.

Via ESPNF1

Comentarii (2)

  • Kimi pleaca de pe 8 nu de pe 9. :)
    7 1
  • Fan F1
    Raikonnen a obtinut locul 8 in calificari. Va rog... mai putine greseli si mai mult profesionalism. Plus in caz ca nu stiati in EU puteti sa primiti amezi pentru prostii din astea. Si la ce putini bani faceti, cred ca amenzile nu v-ar prinde bine zic eu.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru