Raikkonen, penalizat cu trei poziţii pe grila la Sepang

de Daniel Popescu
Sambata, 23.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen va pleca de pe locul 10 în cursa de la Sepang după ce a fost penalizat cu trei poziţii pentru blocarea lui Nico Rosberg în calificări.

Kimi Raikkonen a obţinut locul şapte pe grila de start în Marele Premiu al Malaysiei la capătul unei sesiuni de calificare afectată parţial de ploaie în care piloţii au utilizat pneuri intermediare.

Pilotul echipei Lotus va fi însă nevoit să ia startul doar de pe locul 10, după ce comisarii de cursă au decis că finlandezul l-a blocat pe Nico Rosberg într-un tur rapid de circuit în virajul 14.

Raikkonen spera însă să recupereze terenul teren în cursa de duminică.

"Nu am fost suficient de rapizi pe pneuri intermediare, aşa că nu cred că putem găsi timpi pe pista umedă. Voiam mai mult, dar asta este şi sper să fie mai bine duminică. Evident, este dezamăgitor să pierd trei locuri pe grilă, dar vom vedea ce se întâmpla în cursă", a precizat el.

În urma acestei decizii, trei piloţi vor urca câte o poziţie pe grila de start: Jenson Button a ajuns pe şapte, Adrian Sutil pe opt, iar Sergio Perez va lua startul de pe nouă de pe aceeaşi linie a grilei ca şi Raikkonen.

Via FIA

Comentarii (7)

  • Opaaa... am mai auzit pe careva de aici ca e posibil ca raikkonen sa fie dat mai in spate... s-a intamplat... la cate probleme or fost cu traficul cursa trecuta, si cat de periculos este sa pleci din mijlocul clasamentului, v-a avea ceva probleme
    17 4
  • Nobody
    acum incep sa se dea si la Raikkonen .... F1 a ajuns sport de fetite .... intarziem calificarile pentru ca ploua ... nu stiu cine m-a blocat cand eram extrem de rapid si doboram toate recordurile .... pilotul din fata mea a facut o miscare in plus spre stanga atunci cand am vrut sa-l depasesc .... o porcarie!
    32 15
  • Staţi linistiţi ca revine Kimi cu 2 opriri daca nu vine ploaia si prinde podiumul, pronosticul meu.
    17 6
  • Sportul asta are niste reguli. Stiu ca fanii Raikkonen protesteaza dar e degeaba. Rosberg era pe un tur rapid si nu cred ca daca era invers v-ar fi placut.
    16 11
  • Acuma serios? Gata, a castigat Kimi o etapa acum trebuie sa fie penalizat. Se pare ca e ceva normal, favoritul lui Bernie trebuie sa castige campionatul, altfel nu se mai poate. Cursa viitoare probabil Alonso va fi cel penalizat si tot asa.
    Ce a ajuns Formula 1, nu pot sa cred.
    19 12
  • campionul din 2005 e obisnuit cu retrogradarile asa regulamentare cum sintmai conteaza una in plus?( campionul 2005 de pe pista nu cel stabilit de "masa verde")
    10 6
  • iceman e tot tare....degeaba se dau ashtia la el,e meseriash !
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru